Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ponyclub LRV Merksplas pakt provinciale LRV-titel groepsdressuur

10 september 2015

sebrechtsLRV Merksplas won op het Provinciaal Ponytornooi van LRV-Antwerpen dankzij twee bijzonder sterke nummers (voormiddagproef  en overkamping)  waarmee ze de regerende nationale kampioenen van LRV Rijkevorsel naar de tweede plaats verwezen. De jongens en meisjes van LRV Oud-Turnhout reden naar de derde plaats. 

In de klasse D-Licht 2 was de zege voor Sophie Keersmaeckers van LRV Geel ten Aard met haar Farinelli (v. Rockland Fair Game). Maité Desmedt van LRV Minderhout pakte met Minnie (v. Mastwood Pepperson) de tweede plaats voor Gauke Simons van LRV Wuustwezel met Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaars Golden king). In de klasse C-Licht 2, ging de zege naar Merel Verbruggen van LRV Kontich met Vanilla (v. Oosting Edison). Mirthe Van Dijck en Henri van de Visserij (v. Breeton Dai) van LRV Rijkevorsel mochten met een zilveren medaille naar huis.

Bo Van Gansen van LRV Broechem reed met Dorothy naar een derde plaats. In de klasse B Licht-1 was de hegemonie van LRV Oud-Turnhout opvallend met de eerste vier plaatsen voor de Kempische ponyclub. De eerste plaats was voor Vicky Wijnen met Flupke. De tweede plaats ging naar Amber Peeters met Kasjmir (v. Nachtegaal’s Ambassador) voor opnieuw Vicky Wijnen met Lila van den Hoek (v. Rakker L) en Lore Van Miert met Speedy II). In de klasse AB2 was er goud voor Stien Kenis van LRV Wuustwezel met Hestje van de Achtershoeve (v. Ten Ankers Bileander). In aB1 was de eerste plaats voor Amber Masure van LRV Wuustwezel met Kmurthe.

In de klasse D-Midden plaatsten zich 15 combinaties voor de barrage. Daarin bleven er zeven foutloos. De snelste was Max Sebrechts met Karamel (v. Calipso van de Vondelhoeve). De snelle ruiter van LRV Broechem reed ook naar de tweede plaats. Daar had hij Kodiak Optimus (v. Kanshebber) voor onder het zadel. Paulien Vanderbruggen (LRV Kalmthout Achterbroek) was net een tikkeltje minder snel met haar Bengel van de Kapel (v. Saporos Ox). Ze pakte brons voor Charlotte Van Duppen (LRV Gierle) met Mellomacho (v. Machno Carwyn) en nog eens Palien Vanderbruggen met Muze van de Delthoeve (v. Principal Dream vd Delthoeve). In het stijlrijden was er goud voor Thibeau Spits van LRV Kontich met Hightrick (v. Halifax). Julie Van Den Bulck onderstreepte haar rijkunst door met twee pony’s (De Hofstede Bas en Pricipal Drean vd Delthoeve) ex aequo te eindigen. In de klasse C-Midden bleven er vier combinaties foutloos in de barrage. Jarne Francken (LRV Rijkevorsel) was de snelste met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker vd Wezelse Heihoeve). Lynn De Vylder van LRV Overbroek reed naar plaats twee met Bijoux (v. Nabor) voor Jules Van Hoydonck van LRV Merksplas met Fokkershutte Belle (v. Kantje’s Ronaldo). In het stijlrijden was het goud voor Laura Agemans van LRV Gierle met Adriaan van de Claevervallei (v. Darco). In de klasse B-Licht sprongen maar liefst veertien combinaties naar de tweede fase. Daarin bleven er zeven foutloos. Lies Malisart van LRV Koningshooikt was de snelste met Parc Wasabi. Lynn De Vylder van LRV overbroek werd met haar Laser van de Mereyt (v. Rakker L) tweede voor Jarne Francken (LRV Rijkevorsel) met Otje S.S. van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve). Jarne was in deze reeks ook de beste in het stijlrijden.

Deel dit bericht: