Nieuwsoverzicht

Nationaal

Cedric Poets maakt indruk op Provinciaal LRV-Kampioenschap LRV Limburg

10 september 2015

cedric poetsLRV Meldert wint net als in 2013 en 2014 het Provinciaal Kampioenschap ‘groepsdressuur’. Het was de zesde zege van het lopende seizoen voor het achttal ZA uit Meldert. In Genk bleven ze de collega’s van LRV Bocholt en LRV Peer voor.

In de ZZ-klasse van de individuele dressuur was Pieter Foets van LRV Grote-Brogel met Gazpacho Ducaet (v. Saros van ’t Gestelhof) de beste. Hij trekt als Provinciaal Kampioen van LRV Limburg naar het Nationaal Kampioenschap te Waasmunster op de eerste zondag van oktober. Evelien Schroyen van LRV Ophoven reed naar een tweede plaats met haar Bento D. (v. Florencio), voor Betty Cox van LRV Achtel. In de klasse Zwaar 2 was er winst voor Tom Ceyssens van LRV Bocholt met Elias van de Bremhoeve (v. Saros van ’t Gestelhof).

In de hoogste springklasse, klasse Zwaar,  gaat de provinciale titel naar topfavoriet Cedric Poets (foto) van LRV Houthalen. Met Valiena van het Gildenhof (v. Bon Ami B) bleef hij foutloos in de twee basisomlopen en deed dat ook nog eens over in de barrage. Tessa Aerts en Lucifer van LRV Meldert, konden hetzelfde rapport voorleggen, helaas voor haar, was zij tien honderdsten van een seconde trager. Het leverde haar een tweede plaats op en een selectie voor het Nationaal Kampioenschap. Lucifer (v. Lancer II) is negentien en ziet daarmee een mooie carrière van spring- en eventingwedstrijden op het hoogste niveau in LRV bekroond. De derde plaats ging naar Zoë Antheunis van LRV Zutendaal. Haar Garco Fravanca kreeg na twee foutloze omlopen, een foutje in de barrage. Cedric Poets onderstreepte zijn goed seizoen nog met een vierde plaats met Domieno Boy van het Gildenhof (v. Darco) voor Kissy Eerlings van LRV Opglabbeek met KEC Havanna (v. Aldatus). In de klasse Midden was er goud voor Leen Geysen van LRV Stevoort met Hastalavista Ijzeren Lindehof (v. Cicero) voor Kris Wouters van LRV Meldert met Jiva van ’t Broekeind (v. Concorde) en Koen Geerits van LRV Bree met Jadetta van het Mettenhof (v. Sandro Boy). In de klasse Licht was er goud voor Cedric Poets met Barones van de Heuvelhoeve (v. Darco).

Deel dit bericht: