Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ponyclub LRV Peer verlengt provinciale titel 'groepsdressuur'

10 september 2015

peerLRV Peer (foto) won in Genk de provinciale titel in de hoogste klasse van de groepsdressuur bij de pony’s. In het afgelopen zomerseizoen won het achttal van LRV Peer ook al in Bocholt en Neerpelt. Met deze overwinning blijft de provinciale titel in Peer want ook vorig jaar pakte het achttal van ponycommandant Joeri Van Beers al een provinciale titel in de hoogste reeks van de groepsdressuur.

Zoë Niessen van LRV Elen reed naar de eerste plaats in de hoogste reeks (D-Licht 2) van de individuele dressuur. Met Rambo bleef ze voor Julie Vangeloven van LRV Ophoveen met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo). Leen Evers van LRV Vechmaal pakte brons met First Lady van Prinsenhof’s (v. Kantje’s Armando).

In de klasse C-Licht 2 ging het goud naar Lien Truyen van LRV Ophoven met Di-Di Von Baumken (v. FS Don’t Worry). Julie Vangeloven van LRV Ophoven pakte haar tweede zilver van de dag met Il Natrio van de Zwartbleshoeve. In de klasse B-Licht 1 was Daan Bernaerts van LRV Hechtel met Special de beste. Merel Niessen van LRV Elen reed haar Fleur naar de tweede plaats voor Lotte Peeters van LRV ophoven met Candy. In de klasse A-B2 was er een gouden medaille en een provinciaal erelint voor Floor Janssen van LRV Bocholt met Speedy. Hanne Vangeneugden van LRV Beverst reed naar het zilver met Idefix voor Dienke Janssen van LRV Vechmaal met Perlhof Glenn. Bij de allerkleinste pony’s (aB1) toonde Lore Geutjens (Fanny) van LRV Ophoven de mooiste proef. Imke Pagan van LRV Opglabbeek stuurde haar pony Potkamp’s Saskia (Senny Sion) naar de tweede plaats voor Luna Lafosse van LRV Vechmaal met Benji.

In de klasse D-Midden plaatsten zich twee combinaties voor de barrage. Daarin kon alleen Aaron Tijskens (LRV Bocholt) foutloos blijven. Hij vertrekt met zijn Ulysse du Maron als Limburgse provinciale kampioen naar het Nationaal LRV-Ponytornooi te Brakel en lijkt helemaal klaar voor een hoofdrol daar. Hij onderstreepte zijn goede vorm ook met de overwinning in het stijlrijden. Emmaly Panis van LRV Hoeselt reed met Kristal Sparkle van Begeveld (v. Ponyhoeve Bright Sparkle) zowel in de barema-A als in het stijlrijden, naar de tweede plaats voor Lauren Vangronsveld van LRV Gellik met Grietje van de Misplaere (v. Vario van de Mispelaere). In de klasse C-Midden was er goud voor Olivier Nouwen van LRV Stevoort met Heleba D’Insegotte (v. Orchid’s Deami). Olivier bleef zowel in de basisomloop als in de barrage foutloos. Het leverde hem meteen ook een overwinning in het stijlrijden op. In de klasse B-Licht 1 gingen er 6 combinaties naar de tweede fase. Daarin was Lauren Vangronsveld met Rakt’s Micky de allersnelste. De amazone van LRV Gellik bleef bovendien foutloos wat haar meteen een provinciale titel opleverde. Tom Vanaken (Molenbeersel ’t Hasselt) kwam met Kaatje heel dicht in de buurt, maar strandde op enkele hondersten van een seconde. Ylona Thijs van LRV Vlijtingen reed met Sarina (v. Woldberg’s Bart) naar een bronzen medaille. In het stijlrijden was er een gouden medaille voor Daan Bernaerts van LRV Hechtel met Special.

 

Deel dit bericht: