Nieuwsoverzicht

Nationaal

Allereerste provinciale LRV-ponykampioenschappen in LRV Brabant en LRV West-Vlaanderen

10 september 2015

louise de smedtLRV Grimbergen is de allereerste Provinciale LRV-Kampioen bij de pony’s van LRV-Brabant in de hoogste klasse van de groepsdressuuur. LRV Grimbergen won,  op het door LRV Herent georganiseerde Provinciale Kampioenschap,  voor LRV Tienen en LRV Sint-Joris-Winge.

In de individuele dressuur, klasse D-Licht 2, won Shauni van Opstal van LRV Nederokkerzeel met Danouska “B” van het Juxschot (v. Benneton) voor Ona Corthauts van LRV Geetbets met Kuikhornster Leonardo (v. Wengelo’s Ricardo). In de klasse C-Licht 2 ging het provinciale erelint naar Marie-Julie De Neve van LRV Grimbergen met Tunja’s Bibi (v. Halenshof Wilfred). In de klasse B-Licht1 was de gouden medaille voor Eloïse Goossens van LRV Tienen met Preston.

In de hoogste reeks van de springwedstrijden, D-Midden, kwam er een mooie barrage met vijf deelnemende combinaties. Uiteindelijk was het Paulien De Pauw van LRV Merchtem die haar barrage het snelst kon afwerken met Joly’s Eagle (v. Priory Prickle). Ze was sneller dan haar clubgenoot Stan De Plecker die de plaatsen twee en drie voor zijn rekening nam. In het stijlrijden was er goud voor Anouk De Proft van LRV Opwijk met Korina van het Puttenhof (v. Emmickhoven’s Diego). In de klasse C-Midden was er goud voor Louise De Smedt (foto) van LRV Tienen met Varenbergs Roxy (v. Molenaar’s Golden King).

Louise was ook de beste in het stijlrijden. In de klasse B-Licht konden acht combinaties zich voor de tweede fase plaatsen. Daarin deed Vic De Plecker van LRV Merchtem het het snelst en bovendien foutloos. Hij won met Belle voor lente Dierickx van LRV Opwijk en haar clubgenote Anke De Breucker.  In het stijlrijden was Moran Menten van LRV Zoutleeuw de allerbeste. Ze won met Skylight (v. Silvester).

Alle resultaten – www.equester.be – rubriek wedstrijden

LRV West-Vlaanderen

petillionIn LRV-West-Vlaanderen LRV Oeselgem gastheer voor het allereerste provinciale LRV-ponykampioenschap. De toeschouwers zagen hoe LRV Oedelem Beernem de hoogste klasse van de groepsdressuur won voor de ponyclubs van LRV Izegem en LRV Ardooie.

In de klasse D-Licht 2 mag Benoit Petillion (foto) van LRV Izegem met Irco als kersvers provinciaal kampioen naar het Nationaal Kampioenschap te Brakel. Julie Bogaert (Izmir) van LRV Lo Reninge en Célien Claeys van LRV Oedelem Beernem pakten zilver en brons. De klasse C-Licht 2 was voor Audrey Labeeuw van LRV Passendale met Junior. In de klasse B-Licht 1 won Julie Opsomer van LRV Anzegem met haar pony Demi.

In de springklasse D-Midden was Benoit Petillion (foto) van LRV Izegem in een begenadigde dag. Hij won met Hadgar (v. Voltaire) en reed naar de tweede plaats met Irco. Ann Sophie Noppe van LRV Ardooie reed naar brons dankzij een mooie barragerit waarin ze één springfout liet noteren. Zij won ook het stijlrijden met haar pony El Shétania (v. Evenaar). In de klasse C-Midden sprongen drie combinaties naar de barrage. Daarin was Artur Schellens (LRV Torhout) de beste. Hij en Sammy (v. Ten Ankers Bileander) konden als enige foutloos blijven. Qua stijl was de jury het meest onder de indruk van Merel Callewaert van LRV Ardooie met haar E-mail van de Meidoorn (v. Voltaire). In de klasse B-Licht gingen er drie combianties naar de tweede fase. Daarin was Artur Schellens van LRV Torhout opnieuw de beste met Gipsy van de Meidoorn (v. Ten Ankers Bileander). Feline Mersseman van LRV Lo Reninge werd tweede en Laurens Vackier pakte brons. Qua stijl werkte Michiel Denoo met Anak van LRV Passendale het parcours het beste af.

Deel dit bericht: