Nieuwsoverzicht

Nationaal

Dubbel brons op EK in Helvoirt

24 augustus 2015

teamNa de vierde plaats in de zestal-proef van afgelopen donderdag overheerste een soort van ontgoocheling bij het Belgische EK-team. Na de individuele dressuur was er ook nog niet veel reden voor  feest. Dat veranderde na de cross-country waarin alle Belgische combinaties reden voor wat ze waard waren en ze plots op één puntje van de medailles stonden.

Het bracht de Belgische delegatie in een positieve flow die ze op zondag tijdens het afsluitende springonderdeel helemaal doortrokken.  Aanvankelijk leken de Britten nog in te halen en leek de voorsprong van thuisland Nederland te groot. Het draaide anders uit. Het waren uiteindelijk de Nederlanders die van de tweede naar de vierde plaats tuimelden waardoor de sterk springende Belgen naar de bronzen medaille reden. Als kers op de taart schoof nationaal LRV-eventingkampioen Bart Hermans (LRV Kasterlee) met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) door naar de derde plaats

 

 "Nationaal kampioen worden, was al mooi, maar individueel derde worden en een bronzen medaille met het team, is fantastisch!" Aldus een bijzonder gelukkige Bart Hermans. 

Het teamklassement werd gewonnen door de Duitsers voor het team van groot-Brittanië en België. In het individueel klassement gaat het goud naar de Britse Fransesca Reid Warrilow met Dolley Whisper.  De Duitse ruiter Frank Feldman (Florenz  64) reed naar de tweede plaats voor Bart Hermans en Gorki die daarmee een bijzonder sterk EK bekroonde.

 

Individueel klassement Belgische combinaties:  

  •   8e plaats: Melanie Valckx – LRV Vorselaar – Eddy Wally (v. Nabab de Rêve)
  • 11e plaats: Tim Ooms – LRV Mol Achterbos – Equina van de Buitenheide (v. Quintus)
  • 12e plaats: Wouter Decleene – LRV Minderhout – Alaric de Lauzelle (v. Skippy II)
  • 16e plaats: Lore Poelmans – LRV Vorselaar – Camelot vh Strateneinde (v. Up to Date)
  • 20e plaats: Rob Everaert – Mol Achterbos – Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm)
  • 33e plaats: Philippe Van Asselberghs – LRV Herent -  Esprit (v. Sheyenne de Baugy)

Resultaten - individueel: http://janssen.sportcg.net/2015/helvoirt/leaderboard03.html

Resultaten - team: http://janssen.sportcg.net/2015/helvoirt/nationcup03.html

podium1

bart1

dubbel brons

rood

ek koets

Deel dit bericht: