Nieuwsoverzicht

Nationaal

Belgisch LRV-team is helemaal klaar voor EK Helvoirt - Maak kennis met het LRV-team!

17 augustus 2015

Van 20 tot en met 23 augustus vindt het tweejaarlijkse Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters plaats in het Nederlandse Helvoirt. Tijdens het EK wordt er een eventingwedstrijd op CIC2*-niveau afgewerkt met als extra dimensie dat er voor het teamklassement ook een wedstrijd groepsdressuur (zestal) wordt verreden.

team ek

Het EK start eigenlijk al op woensdag met de veterinaire keuring en de loting van de startvolgorde. Op donderdag staat de groepsdressuur en het eerste deel van de individuele dressuur op het programma. Op vrijdag wordt het tweede deel van de individuele dressuur afgewerkt. Zaterdag wordt een spannende dag als de cross-country wordt verreden. Die spanning wordt ongetwijfeld nog groter op zondag als de medailles definitief verdeeld worden na het jumping-onderdeel.

De Belgische delegatie bestaat uit acht combinaties die na de Nationale Finale van de AVEVE-Eventing Cup te Haaltert werden geselecteerd en bekend gemaakt op basis van hun prestaties tijdens het eventing-seizoen 2014-2015. “We gaan met een sterke en ervaren equipe naar het EK en de voorbereiding was meer dan goed. We hebben bewust gekozen voor een nieuw en uitgebreid begeleidingstraject voor alle kandidaat-combinaties uit de hoogste klasse Zwaar en we hopen dat die aanpak er voor kan zorgen dat we met het team opnieuw kunnen meespelen voor de medailles. Hopelijk kunnen we evengoed of nog beter doen dan de bronzen medaille, die we twee jaar geleden meebrachten uit Oostenrijk.” Zei LRV-voorzitter Georges Van Keerberghen bij de voorstelling van de LRV-delegatie.

De selectie:

Team:

  • DE CLEENE WOUTER - LRV MINDERHOUT - ALARIC DE LAUZELLE
  • EVERAERT ROB - LRV MOL ACHTERBOS - ETAMORO VAN DE ZELM
  • HERMANS BART - LRV KASTERLEE - GORKI VAN DE PERTJESHOEVE (Nationaal LRV-Kampioen      2015)
  • KONINGS STEVEN - LRV GUIGOVEN - CALVANA S Z
  • OOMS TIM - LRV MOL ACHTERBOS - EQUINA VAN DE BUITENHEIDE
  • POELMANS LORE - LRV VORSELAAR - CAMELOT VH STRATENEINDE (Nationaal LRV-Kampioen      2014)

Individueel:

  • VALCKX MELANIE – LRV VORSELAAR - EDDY WALLY (Vice-Nationaal LRV-Kampioen 2015)     
  • VAN ASSELBERGHS PHILIPPE - LRV HERENT - ESPRIT

In 2003 was het EK te gast in Minderhout. Het Belgisch team reed toen onder impuls van een massa supporters naar goud. “In Helvoirt verwacht de organisatie opnieuw een massa supporters. 95% van de plaatsen op de camping worden op dit moment ingenomen door Belgen en heel veel LRV-leden plannen een trip naar Helvoirt, met een hoogtepunt op zaterdag, de cross-countrydag. “We hopen dat Helvoirt dan helemaal rood kleurt.” Zegt LRV-directeur Inge Vandael, die alvast rode petjes voor alle Belgische supporters voorziet.

Een uitgebreid dossier met de voorstelling van de ruiters, paarden en begeleiding vindt u via deze link.

Tijdens het EK houden we u dagelijks op de hoogte van de verrichtingen van de Belgische combinaties via de website van LRV (www.lrv.be)

Meer info:

Deel dit bericht: