Nieuwsoverzicht

Nationaal

Leandro VG en L’Innocence van het Meulenhof via SBB-Competitie en BWP-Wild-card naar Belgische titel

17 augustus 2015

jeroen lenadrojeroen leandroNa de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Springpaarden te Nieuwenrode, mocht LRV vanuit het stamboek BWP vier wild-cards per leefdtijdscategorie uitreiken voor het Belgisch Kampioenschap jonge springpaarden te Gesves aan de beste BWP’ers. Vanuit Zangersheide mocht LRV twee ruiters met de beste Z-paarden (uit de top tien) bij de vijf- en zesjarigen blij maken. Enkele paarden die zich via de wild-cards konden plaatsen lieten mooie dingen zien in Gesves. Zo werd Jeroen De Winter knap kampioen bij de vierjarigen met Leandro VG (foto) (Nabab de Rêve x Chellano – fokker: Alois Van Gorp uit Kasterlee) en met L’ Innocence van ’t Meulenhof (Diamant de Semilly x Carthago – fokker: Mariette Van Lombergen uit Temse). Hij bleef met deze twee paarden in de finale van de vierjarigen netjes foutloos. Met deze twee vierjarige paarden, won Jeroen ook al respectievelijk zilver en goud op de Nationale Finale van de SBB-Competitie toen de vierjarigen werden gejureerd op basis van stijl en aanleg als springpaard.

Knappe prestaties in de ‘Troosting’

Wie in Gesves, de finale wilde springen moest in de qualificaties minstens tweemaal foutloos blijven. Dat lukte helaas niet voor de overige wild-card-combinaties. Zij moesten tevreden zijn met een plaats in de 'troosting'. Daarin waren er knappe nulritten van Gert Dierckx van LRV Opwijk met Karmelita van den Dries (v. Le Tot de Semilly) en Sigrid Vermeulen van LRV Oostkamp met Kadans van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaere). In de reeks zesjarigen lukte Hanne Stes (LRV Loenhout) in een foutloos parcours met Jazmin van de Wezelse Heihoeve (v. Heartbreaker).

Zeker ook een vermelding waard is de overwinning van LRV-ruiter Stef Bossaerts van LRV Broechem, in de ‘troosting’ bij de vijfjarigen met Finally Z (v. Figaro C). Deze combinatie werd ook al knap zesde in de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Nieuwenrode. Stef won ook de 'troosting' bij de zevenjarigen. Dat deed bij met Indiana van het Kapelhof (v. Chatman). Frederik Dekens van LRV Kester won met de BWP gekeurde hengst Kato T Z (v. Kannan) het vrijspringen bij de driejarigen.

Deel dit bericht: