Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV-EK-team tankt vertrouwen in CIC2* Arville

13 juli 2015

eddy wallyDe geselecteerde LRV-combinaties voor het EK voor Landelijke Ruiters te Helvoirt (www.outdoorhelvoirt.nl), van 19 tot en met 23 augustus, waren begin juli aan de slag in Arville voor een voorbereidingswedstrijd. DE LRV-EK-selectie kwam uit in de CIC2*en deed dat in de hitte meer dan behoorlijk. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Dirk Schrade met Mr. Tomtom. Beste LRV-combinatie was Melanie Valckx (foto) met Eddy Wally (v. Querlybet Hero) van LRV Vorselaar op de vijfde plaats. Haar clubgenote en nationaal kampioen van 2014, Lore Poelmans werd met Camelot vh Strateneinde zesde. Tim Ooms van LRV Mol Achterbos reed naar de dertiende plaats met Equina van de Buitenheide.

Steven Konings van LRV Guigoven werd met Calvana zeventiende. Nationaal Kampioen Bart Hermans van LRV Kasterlee, reed Gorki van de Pertjeshoeve naar de twintigste plaats. De pas getrouwde Wouter De Cleene van LRV Minderhout werd met Alaric de Lauzelle 22e. Philippe Van Asselberghs van LRV Herent en Esprit reden naar de 26e plaats voor Rob Everaert van LRV Mol Achterbos met Etamoro van de Zelm, die na de dressuur en cross-country nog op een knappe tweede plaats stond. In het afsluitende springparcours had Rob pech en tuimelde van een podiumplaats naar de 27e plaats. Alle LRV-combinaties die straks naar Helvoirt gaan, reden de cross-country uit zonder hindernisfouten. De dressuurscores van een aantal combinaties laten het beste verhopen en ook in het springparcours werd er door de meeste combinaties sterk gepresteerd. Hoopgevende prestaties dus, die vertrouwen moeten geven aan de LRV-equipe die straks naar het EK afreist. De verschillende combinaties hebben nu nog de keuze uit de wedstrijd te Nokere (1-2 augustus) of de wedstrijd te Renswoude (23-26 juli) als laatste voorbereiding op het EK.

Karin Donckers wint CIC1* en CIC3*

Er viel nog meer goed nieuws uit Arville te rapen. Karin Donckers van LRV Minderhout won zowel de CIC1* als de CIC3*. In de 3*-competitie deed ze dat met Gini ten Hunsel. Met deze schimmelmerrie werd Karin in 2014 nog nationaal LRV-kampioen in de reeks Midden te Vechmaal.

Deel dit bericht: