Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale Finale SBB-Competitie voor Jonge Paarden - Kampioenen bekend

29 juni 2015

Zesjarige springpaarden: Maxim Tanghe en Jabari al perfect op elkaar ingespeeld

vierjarigen-kleinOp een door LRV Nieuwenrode,  knap georganiseerd Nationaal Kampioenschap van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden, reed Maxim Tanghe, de zesjarige Jabari van de Maltahoeve (v. Toulon) naar de eerste plaats. Jabari van de Maltahoeve is een zoon van Toulon uit Cressida van de Maltahoeve (v. Darco). 19 combinaties maakten geen fout in de twee basisomlopen en mochten terugkomen voor de barrage.

maxim tanghe kleinerDe 22-jarige Maxim Tanghe nam Jabari enkele weken geleden over van Stefaan De Smet. Hij zakte naar Nieuwenrode af, om ervaring op te doen en verder naar elkaar toe te groeien. Na de twee foutloze basisomlopen besloot de West-Vlaamse ruiter om er in de barrage volop voor te gaan. Met succes!

“Ik moet vooral ook Stefaan De Smet (LRV Bassevelde) bedanken. Jabari is perfect geschoold voor een zesjarige. Stefaan heeft heel goed gewerkt met dit van nature al bijzonder getalenteerd paard. De bedoeling is om met Jabari naar een hoger niveau door te groeien. Ik was, mede door een val, enkele jaren out, en ik hoop dat ik nu een paard heb om terug mee te doen op 1.40-niveau of misschien wel meer.” Aldus de kersverse ruiter van het winnende paard. Het zilver was voor Bart Anthonissen van LRV Beerse met Eros V (v. Namelus R). De bronzen medaille ging naar Wim Vinckx met Joke vd Rentshoeve (v. Zeloto VDL). Ils Lenaerts (LRV Pulderbos) werd met (Jakedoe vh Eikenhof (v. Chopin vh Moleneind) vierde voor Hanne Stes van LRV Loenhout met Jazmin vd Wezelse Heihoeve (v. Heartbreaker).

Vijfjarige springpaarden: Fokker, eigenaar en ruiter Bart Anthonissen wint met zijn eigen Kingstar

bart-anthonissen-kleinBart Anthonissen van LRV Beerse kon net niet winnen bij de zesjarigen, maar hij won wel de reeks voor vijfjarige paarden. Met Kingstar won hij de barrage waarvoor zich 29 combinaties hadden geplaatst. Daarin bleven slechts vier combinaties foutloos. Kingstar is een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve, uit een Wendekreis-moeder. Gert Dierickx van LRV Opwijk reed Karmelita van de Dries (Diamant de Semilly x Darco) naar de tweede plaats, voor Dirk Vinckx van LRV Meer met Floor (v. Zirocco Blue). Christy De Keizer reed met haar recent aangekochte Zumba vh Roelhof (v. Zurich) naar de vierde plaats. Gunter Lemmens van LRV Hoeleden was de snelste vier-fouter met Ciara LZ (v. Clarence C).

35 dubbel-foutloze vierjarigen

De vierjarigen sprongen net zoals hun oudere soortgenoten, twee omlopen. Zij werden door een BWP-jury beoordeeld op hun aanleg als springpaard.  In totaal bleven 35 combinaties dubbel-foutloos. Zij mogen zich één voor één Nationaal Kampioen noemen. De vier beste BWP-paarden ontvangen net als in de reeks voor vijfjarige- en zesjarige paarden, namens BWP, een ticket voor het Belgisch Kampioenschap voor jonge springpaarden te Gesves. Omdat er bij de vierjarigen geen barrage wordt verreden, worden de paarden op stijl en aanleg gejureerd door een BWP-jury. Jeroen De Winter  kreeg met L’Innocence van ‘t Meulenhof(v. Diamant de Semilly), de meeste punten. L’Innocence is overigens de volle zus van de internationale toppers Emerald van ‘t Ruytershof en Diamanthina van ‘t Ruytershof. De Winter werd ook nog 2e met Leandro VG (v. Gitano). Een tweede plaats die hij moest hij delen met Niels Laenen en Livingstone van het Peggershof (v. Ogano Sitte). Op de 4e plaats eindigde Ben Thiry van LRV Orsmaal met Daisy Duc T&L (v. Deauville de la Vie), voor Isabel De Rycker (LRV Sijsele) met Lyoysko van ‘t Ravennest (v. Cardento).

DRESSUUR

Zesjarige dressuurpaarden LRV – Open: Marissa Verhaegen en Esteban GLN zien regelmaat beloond

zesjarigen lrv-kleinMarissa Verhaegen van LRV Herselt won met Esteban GLN (Sir Oldenburg x Weyden) de reeks voor zesjarige dressuurpaarden LRV. Esteban is een fokproduct van de familie Van Der Linden. Marissa en Esteban vormen sinds 2013 een combinatie. Ze komen momenteel uit op M1-niveau op de LRV-wedstrijden. In de SBB-Competitie voor Jonge Paarden 2015 haalde ze al driemaal een tweede en éénmaal een derde plaats. Haar zege in Nieuwenrode kwam dus niet onverwacht en is een bevestiging van regelmatige prestaties. De tweede plaats was voor Esteban M (v. Sandro Hit) onder het zadel van Stefanie Walraevens van LRV Sint-Pieters-Leeuw. Jef Van Hoeck (LV Sint-Lenaarts) reed Jamie van ’t Laarhof (v. Wespoint) naar de derde plaats voor Cyriel De Coker (LRV Brakel) met Jeske van ’t Lirohof (v. Filmstar) en Kim Blockx (LRV Kortenaken) met Joyeuse van de Bruel (v. Diamond Hit).

Zesjarige dressuurpaarden Open-reeks: Nick Van Laer en Just a Little Krack vh Klaverhof wint tweede jaar op rij

zesjarigen open-kleinJust A Little Bit Krack vh Klaverhof (Tango x Krack C), won vorig jaar de Open-reeks bij de vijfjarigen. In Nieuwenrode deed het dressuurpaard onder het zadel van Nick Van Laer van LRV Langdorp, dat opnieuw, maar dan in de reeks voor zesjarige dressuurpaarden. Just A Little Bit Krack vh Klaverhof is een fokproduct van Peter Van Rompaey uit Herselt. Gigi van der Leest pakte met Evita B (v. Metall) de tweede plaats voor Kara Bosman van LRV Moerzeke met Jersey Girl (v. Johnson). Hannelore Hegemann (LRV Tienen) reed naar een vierde plaats met Jazz Dancer vh Stappershof (v. Don Matcho vd Roshoeve) voor Petra Moens met Jamboree (v. Quarterback).

Kampioenen vier- en vijfjarige dressuurpaarden

Na de overkamping was de zege bij de vijfjarige dressuurpaarden in de LRV-reeks voor Vince Wellens met Kas van de Kloosterberg (v. Florenciano) van LRV Schaffen. In de Open-reeks voor de vijfjarige dressuurpaarden was het goud voor Pieter Foets van LRV Grote Brogel met Kandro van het Mettenhof (v. Sir Donnerhall). Bij de vierjarige dressuurpaarden was er een erelint voor Evelien neven van LRV Zoutleeuw met Grand Slam (v. Delatio). Flore De Winne en Basali (v.Belissimo M) van LRV Denderwindeke won de Open-reeks.

Deel dit bericht: