Nieuwsoverzicht

Nationaal

Criss Cross jij ook mee deze zomer ?

11 juni 2015

Peeters J-LILL15Y0437 1Ook in 2015 organiseert LRV weer 'Criss Cross' lessen! Een unieke kans voor alle verenigingen, om samen met de andere clubleden, de discipline eventing (beter) te leren kennen, en iedereen op een veilige manier te laten proeven van deze veelzijdige tak van onze sport. 

De Criss Cross lessen zijn initiatielessen eventing, waarbij gevorderde en bekwame eventers hun ervaringen willen delen met beginnende en minder ervaren ruiters en ponyruiters. De aandacht ligt voornamelijk op het rijden tijdens het 'cross-country-onderdeel'.

Maar ook basisbegrippen als zithouding, galoptempo, en vooral veiligheid komen aan bod.  Zowel ponyruiters als ruiters die willen kennis maken met de eventing, alsook (pony)ruiters die reeds de eerste stapjes in de sport gezet hebben, willen we met dit project begeleiden. Doelgroep is dus vooral ponyruiters uit de reeksen 1-2-3-(4) en ruiters uit de reeksen A-B-(L). Voorwaarde voor deelname van de ponyruiters is dat zij hun bekwaamheidsproef hebben behaald.

 

Deel dit bericht: