Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale Finale SBB-Competitie voor Jonge Paarden en KBC Dreamteam Cup

01 juni 2015

sbbNet als voor de jonge paarden organiseert LRV elk jaar wedstrijden in springen en dressuur voor jonge pony’s van 4 tot 6 jaar. De SBB-Competitie voor Jonge Pony’s kreeg zijn finale te Oudenaarde in een organisatie van LRV Maarkedal.  Anders dan bij de collega’s paarden, zien we zowel bij dressuur als springen vaak dezelfde namen van pony’s en ruiters naar voor komen. Het is een aanduiding van de veelzijdigheid van de pony’s en de ponywerking in het algemeen.


SPRINGEN

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen zes pony’s naar de barrage. De snelste foutloze combinatie was Laura Raemdonck van LRV Moerzeke met Navayo. Navayo is een nazaat van Jerome van de Vondelhoeve. De tweede plaats ging naar Michiel Willem van LRV Lo Reninge met Diablesse van ’t Pittenhof (v. Ceblesse) voor Fenna Goethals (LRV Bassevelde) met Kantje’s Emy (v. Poppings Macho). Lukas Hellemans (LRV Kontich)  reed  Now or Never van’t Boudewijnhof (v. Vedet van de Vondelhoeve) naar een vierde plaats voor Linde Van Boxstael (LRV Asse) met Nina van de Groenweg (v. Conor Mac Nessa).  

Het goud bij de zesjarige C-pony’s was voor Julie Lapierre van LRV Ardooie met Nelson Hof ter Zeedycke (v. Eternity van de N. Ranch). Zij was een stuk sneller dan haar eerste achtervolgers Jarne Francken van LRV Rijkevorsel met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker van de Wezelse Heihoeve) en Emma Vanvuchelen van LRV Sint-Joris-Winge met Numbel-V (v. Principal Dream van de Delthoeve).  Yente Dierckx van LRV Weelde Ravels met Nika van de Leeuw  (v. Invisible E vh Juxschot) en Julie Vangeloven (LRV Ophoven) met Norma van ’t Eppel (v. Il Natrio vd Zwartbleshoeve) waren de twee overige barragekandidaten die met een vierde en vijfde plaats tevreden moesten zijn.

Bij de zesjarige B-pony’s beperkte het aantal barragekandidaten zich tot twee stuks. Jonas Van Dijck van LRV Bevel kreeg in die barrage met Nemo,  een fout en dus ging de zege naar Amelie Vanderbruggen  van LRV Kalmthout met MR. Peanuts (v. Jacodi’s Anja’s Adino).In dekleinste stokmaat (A) van de zesjarige pony’s meldde zich slechts een combinatie. Luka Roman van LRV Bassevelde. Ze kon met Hengelhoef’s Fantasie (v. Centannial Lancelot) dubbel foutloos blijven. zie foto boven

DRESSUUR

FRA 1008CBij de zesjarige dressuurpony’s was het goud voor de vijftienjarige Riece Meskens van LRV Grimbergen met M’ Gulliver, een zoon van Sulaatik Gold Digger. Na Riece Meskens volgde de Oost-Vlaamse combinatie Mandy Martens (LRV Moerbeke Waas) met Madona (v. Coelenhage’s Promise). Maud Adriaensen reed haar twee pony’s Constanze en N Constanino vd. Bolkerboeve naar plaatsen drie en vier voor opnieuw Riece Meskens met haar tweede troef Jolly’s Gella (v. Dusty).

In de reeks van de zesjarige C-pony’s won Julie Vangeloven van LRV Ophoven met Norma van ’t Eppel (v. Il Natrio van de Zwartbleshoeve). Luka Roman van LRV Bassevelde reed haar Dakota van de Kristiniahoeve (v. Vino H) naar het zilver voor Yenthe Dierckx van LRV Weelde Ravels met Nika van de Leeuw.

Bij de B-pony’s was Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos met Nairobie van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) de beste bij de zesjarigen. De jury zette haar voor Amelie Vanderbruggen van LRV Kalmthout Achterbroek met de winnaar van het springen MR. Peanuts (v. Jacodi’s Anja’s Adino). In de kleinste stokmaatcategorie (A) was Luka Roman met Hengelhoef’s Fantasie (v. Centannial Lancelot) de enige deelnemer.

  • Alle resultaten van de zes-      vijf- en vierjarige pony’s via www.equester.be –      rubriek wedstrijden
          


KBC DREAMTEAM CUP

FRA 1174-winners dream team cup

 

Het is al een aantal jaren een traditie dat op de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s, ook de KBC Dreamteam Cup wordt verreden. De KBC Dreamteam Cup is een wedstrijd voor teams bestaande uit drie ponycombinaties met minstens één combinatie uit de stokmaatcategorie ‘A’ of ‘B’. De beste acht teams mogen naar een ultieme finale tijdens Jumping Mechelen waar ze versterking krijgen van een topruiter met een LRV-link.

Team ‘The Pleckers’ (foto) van LRV Merchtem met Vic De Plecker (Belle), Marie De Plecker (Limoges) en Stan De Plecker (Crack Drum vh Juxschot) reed autoritair naar de overwinning, voor een team van LRV Anzegem met Margot Cottens (Duchesse), Julie Opsomer (Miss Possible) en Camille Michiels (Tweets). Het team van LRV Gierle met Lynn Leys (Suprice), Senne Leys (Nobiligril) en Charlotte Van Duppen (Sunny Boy) pakte een derde plaats en een zekere plaats voor Jumping Mechelen.

Deel dit bericht: