Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV-jeugd doet knappe dingen op Belgische kampioenschappen

18 mei 2015

michelle mAfgelopen (verlengd) weekend werden er verschillende kampioenschappen voor de Belgische jeugdruiters en amazones afgewerkt.

In Marchin in de provincie Luik hebben de LRV-ponykampioenen van 2015 zich alvast van hun beste kant laten zien. Nationaal Indoor-kampioen Michelle Malisart (foto) van LRV Merksplas werd er Belgisch Kampioen Eventing met haar pony Calimero (v. Large Rivers Cleopas). Nationaal LRV-Eventingkampioen Jasper Peeters van LRV Rijkevorsel werd er knap tweede.

In De Warre te Neeroeteren werd Maartje Verberckmoes de nieuwe Belgische kampioene Jumping bij de pony’s. De tweede plaats was voor LRV-amazone Floor Anthonissen met haar pony Deesje. Floor kreeg in de barrage na twee foutloze omlopen, een foutje in de barrage, maar zilver is een hele knappe prestatie van de zestienjarige amazone van LRV Wuustwezel.

Bij de scholieren pakte Thibault Philippaerts (ex LRV Meeuwen) de Belgische titel met Cristallina vh Janshof Z. In een barrage om het goud haalde hij het van Lena Leonard met Gloria vh Kluizebos. Drie combinaties met 4 strafpunten na de twee finalemanches sprongen een barrage om het brons. Daarbij ook nationaal Ponykampioen D-Midden van 2014, Thibeau Spits (LRV Kontich) met Jacobien Dwerse Hagen. Hij werd finaal vierde in zijn eerste kampioenschap bij de paarden.

Deel dit bericht: