Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bart Hermans is nieuwe nationale LRV Eventingkampioen

27 april 2015

bartBart Hermans van LRV Kasterlee was met Gorki van de Perdjeshoeve (v. Electro) de meest regelmatige combinatie van het afgelopen eventingseizoen. Op de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup georganiseerd door LRV Haaltert, trok hij die lijn gewoon door. Aan de leiding na de dressuur. Foutloos in de cross-country. Net niet snel genoeg, om als leider aan het springen te beginnen, maar dat bracht de zoon van meervoudig nationaal LRV-kampioen Paul Hermans niet uit zijn lood. Hij bleef netjes foutloos in het afsluitende springonderdeel en kon toekijken hoe de voorlopige leider in de stand Jef Janssens van LRV Meerhout met Happy Boy (v. Electro), drie springfouten moest incasseren en daarmee terugzakte naar de vijfde plaats.

Melanie Valckx (LRV Vorselaar) reed haar bonte hengst Eddy Wally (v. Querlybet Hero) naar de tweede plaats. Melanie reed een sterke dressuurproef, beperkte het aantal tijdsfouten in de cross en sprong overtuigend en foutloos naar zilver. Wouter De Cleene van LRV Minderhout reed zijn Alaric de Lauzelle naar het brons voor de uittredende nationale kampioene, Lore Poelmans van LRV Vorselaar met Camelot vh Strateneinde (v. Up to Date).

Opvallend: Er moest aan 540 m./per minuut gegaloppeerd worden en geen enkele combinatie kon finishen binnen de toegestane tijd. Joachim Clompen van de organiserende vereniging was met Chirana Z (Coriano Z) de snelste combinatie.

In de klasse Midden reden vijf combinaties naar een foutloze cross zonder tijdsfouten. Het was de sleutel voor een topklassering.  Rik Van Vaerenbergh van LRV Kerksken was na dressuur, cross-country en springparcours de beste. Hij won voor Kevin Swaans (LRV Oud Turnhout) met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z) en de jonge Rik Heylen (Don Quichotte) van LRV Lille die de overstap van de pony’s naar de paarden perfect verteerd heeft. De leider in de dressuur Marilyn Wuytack (LRV Waasmunster) moest met Fernjager (v. Vigo d’Arsouilles) een weigering incasseren op de brede coffin aan het begin van het parcours. Ze schoof van de eerste naar de vierde plaats voor Kris De Wandel van LRV Zele met Fleur (v. Osbourne).

In de L-reeksen was er goud voor: Jorich Spits (LRV Merksplas) met Violin (v. Stravinsky XX), Remco Geldhof (LRV Pepingen) met Cartoon van de Molenhoek (v. Casmir Z) en Kris De Wandel (LRV Zele) met Italian Pepper du Mirroir (v. Chilli Pepper). In de verschillende ringen van de reeks Beginnelingen, ging er goud naar Tim Ooms van LRV Mol Achterbos met Gamain (v. Warkant van ’t Gestelhof), Dorien Mombaerts van LRV Geetbets met Gulliver van ’t Rommersum (v. Quintus), Kim Van Hoof met Tarissa van ’t Groeske (v. Kennedy) en Bart Janssens van LRV Meldert met Haykim (v. Sheyenne de Baugy).

Alle resultaten via www.equester.be  - rubriek: 'wedstrijden'

Deel dit bericht: