Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wat een comeback voor Matthias Hens

13 april 2015

matthiashensHet moet ongetwijfeld een bijzonder mooi moment geweest zijn voor ruiter Matthias Hens (foto) van LRV Bevel, gisteren op de eerste manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Broechem. Matthias won na maanden revalidatie met het paard Jinthe de reeks van de zesjarige springpaarden. Jinte is een dochter van Clinton en is in eigendom van Jozef Hens uit Nijlen. Eén van de trouwste sponsors van het evenement in Broechem nota bene. Mathias Hens liep bij een val, tijdens het inrijden, op het provinciaal Kampioenschap van LRV Antwerpen in Meerhout, midden september vorig jaar, een dubbele beenbreuk op en kreeg maanden verplichtte rust voorgeschoteld. “Dat Jinte in Broechem zo goed sprong, komt mede doordat mijn vriendin Charlotte de merrie al die tijd in het werk is blijven houden.” Aldus de gelukkige 22-jarige ruiter.

In totaal konden 34 combinaties zich na twee foutloze omlopen plaatsen voor de barrage. Daarin bleven er nog eens 10 foutloos. De tweede plaats was voor Bram Blockx met Daxair (v. Rexar du Houssoit), zij waren twee seconden trager dan de winnende combinatie. Tom Stoffelen van LRV Minderhout pakte brons met Jupiler (v. Enrico vd Withoeve). Jan Caers van LRV Westerlo noteerde de vierde tijd met Jade (v. Echo van Neerenbosch) voor Bart Anthonissen van LRV Beerse met Jupiter VG (v. Pommeau du Heup).

Dressuur zesjarigen naar John van ’t Gestelhof en Jebe van het Keysersbos

In de open –reeks van de zesjarige dressuurpaarden was John van ’t Gestelhof (v. Johnson) onder het zadel van Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) de meest in het oog springende combinatie. De BWP’er won voor Maarten Aerts van LRV Herselt met Dalmore van de Zandzee (v. Daddy Cool). Petra Moens reed Jamboree (v. Quarterback) naar de vierde plaats voor Ellen Bouwens (LRV Olmen) met Escada SDB (v. Spielberg). In de LRV-reeks ging de zege naar Heidi De Keyser van LRV Sinaai met Jebe van het Keysersbos (v. Rubiquil). Hans De Schutter (LRV Geel ten Aard) rees naar de tweede plaats met Jana-V (v. Tuschinski) voor Marissa Verhaegen van LRV Herselt met Esteban GLN (v. Sir Oldenburg). Ruth Vanhoef (LRV Elen) reed naar de vierde plaats met Sakina vh Nakrihof (v. Sergio Rossi) Liesbet van Dessel (LRV Noorderwijk) pakte met Elatio VDS (v. Delatio) een vijfde plaats.

Alle uitslagen komen in de loop van deze week online via www.equester.be - rubriek 'wedstrijden'

Deel dit bericht: