Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jasper Peeters wint reeks 5 op Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor Pony's

12 april 2015

Peeters J-LILL15Y0437 1Op de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor Pony’s te Lille, ging de overwinning in het dagklassement van de hoogste reeks (5) naar Jasper Peeters (foto) van LRV Rijkevorsel met Kandor van Orchid’s (v. Kanshebber).  Deze combinatie stond ook aan de leiding in het regelmatigheidscriterium van de AVEVE Eventing Cup voor Pony’s.  In Lille ging Jasper na de dressuur al aan de leiding en hij gaf zijn eerste plaats niet meer af na een foutloze cross en een foutloos springparcours.  De overwinning in het dagklassement en de overwinning in het regelmatigheidscriterium van de AVEVE Eventing Cup voor Pony's leverden de 15-jarige ruiter meteen ook de nationale titel op in de hoogste reeks.

De tweede plaats in Lille was voor Michelle Malisart van LRV Merksplas met Calimero (v. Large Rivers Cleopas). Michelle pakte meteen ook de tweede plaats in het regelmatigheidscriterium. De derde plaats in de hoogste reeks ging naar de West-Vlaamse ruiter Benoit Petilion (LRV Izegem) met Hadgar. In het regelmatigheidscriterium was die eer voor Elodie Fivez van LRV Haaltert met Sina. Zij werd in Lille vierde voor Sofie Van Looveren van LRV Overbroek. 

In reeks vier was er een dagoverwinning voor Yarno Geeroms van LRV Haaltert met Amberly van de Edele Hofstede (ring 11) en Jarno Geeroms van LRV Gavere met Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit). De overwinning in het regelmatigheidscriterium ging naar Inneke Artoos met Gitta van het Avenhof. Inneke werd met deze dochter van Berhoff’s Billboard derde in Lille, maar dat volstond voor de overwinning. 

In reeks drie ging de overwinning in het regelmatigheidscriterium bij de C-pony’s naar Kaat Brosens van LRV Rijkevorsel met Wembley (v. Briljant). Bij de D-pony’s ging die eer naar Elien Minnaert van LRV Bassevelde met Soemeers Bart (v. Harry Potter). In reeks 2 was er winst voor Julie Sutherland van LRV Broechem met Fitaya B van Elbox (v. Benetton V). In reeks 1 was er goud voor Nisse Van Gorp van LRV Gierle met Dusty.

Deel dit bericht: