Nieuwsoverzicht

Nationaal

Dappere pony-eventingruiters te Minderhout

31 maart 2015

shelseyOp de AVEVE Eventing Cup te Minderhout werden afgelopen weekend verschillende dappere ponyruiters- en amazones gesignaleerd op de terreinen van de Blauwbossen. Eventingruiters, ook ponyruiters, kunnen tegen een (wind)stoot en wat regen.  

De regen en de wind hadden blijkbaar weinig vat op de dressuurprestatie van Emily De Cuyper in reeks 5. Zij zetten een feilloze dressuurproef neer met Jipi-Japo van Goudveerdegem (v. Calipso van de Vondelhoeve). In de cross kreeg de combinatie van LRV Geel ten Aard ten Aard een weigering en dat zorgde er meteen voor dat Shelsey Berkvens (foto) van LRV Beerse naar de top van het klassement kon doorschuiven. Het jumpingonderdeel zorgde immers niet meer voor verschuivingen in het klassement.

In reeks 4 ging de overwinning naar Yarno Geeroms van LRV Haaltert met Amberly van de Edele Hofstede. Kaat Brosens van LRV Rijkevorsel reed naar de tweede plaats voor Silke Versmissen van LRV Lille, die op 12 april de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s organiseren. 

In de verschillende reeksen 3 van de D-pony’s was er goud voor Dorli De Brauwer van LRV Bassevelde, Joke Van Uytvanck van LRV Eksaarde Doorslaar en Alexander Van De Mierop van LRV Rijkevorsel. Bij de C-pony’s was er winst voor Brik Van Gorp van LRV Gierle en Laura Agemans, een clubgenote van Brik. In reeks 2, voorbeehouden voor B-pony’s wonnen Yenthe Dierckx van LRV Weelde Ravels en Jitske Deckers van LRV Zoersel. In reeks 1 voor de allerkleinste pony’s ging de zege naar Caroline Van Rossum van LRV Zoersel.

Deel dit bericht: