Nieuwsoverzicht

Nationaal

Sarah Vandenzavel wint Eventing Overpelt

24 maart 2015

Vandenzavel Sarah Ito vh panishof1-webLRV Overpelt kreeg zaterdag en zondag meer dan 700 combinaties te verwerken op de altijd weer populaire LRV-eventingwedstrijd aan de Holheide te Overpelt. Het team van Toine Loos zorgde voor een aantal nieuwe hindernissen. De bodem was zoals elk jaar top in de Peltse dennenbossen en het weer werkte ook mee. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een topdagje voor al wie van eventing houdt.

In de klasse Zwaar,  waarin maar liefst 27 combinaties aan de start kwamen, bleef het goud in LRV Limburg. Sarah Vandenzavel (foto)  van LRV Tongeren is een relatief nieuwe combinatie in de klasse Zwaar maar ze maakte in haar vierde Z-wedstrijd meteen een heel sterke indruk.

De basis van haar overwinning met Ito van het Panishof (v. Bufero vh Panishof) kwam er al in de dressuur waar ze een kloof kon slaan met de achtervolgers. Ze reed een foutloze cross met slechts twee tijdsfouten en bleef ook netjes foutloos in het afsluitende springparcours. De tweede plaats was voor provinciegenoot Steven Konings met Calvana S Z (v. Calvaro). Deze combinatie van LRV Guigoven was twee weken geleden nog goed voor een barrageplaats op het Nationaal Indoorkampioenschap in de klasse Zwaar. De derde plaats was voor Bart Hermans van LRV Kasterlee met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met Equina van de Buitenheide (v. Quintus) en Melanie Valckx (LRV Vorselaar) met Eddy Wally (v. Querlybet Hero) reden naar plaats vier en en vijf.

In de klasse Midden finishten de leiders na dressuur, Veerle Coolkens van LRV Merksplas met Caretana Z (v. Caretano) en Stefaan Vierendeels van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde (v. Sierappel) na dressuur, cross-country en springen op exact evenveel punten. Daarmee deden ze beter dan Jana Guffens van LRV Vechmaal met Gitana van Difra (v. Escuro) die op de derde plaats eindigde na een foutloze cross en een foutloos springparcours. Kevin Swaans (Ferrum van de Nachtegaele) van LRV Oud-Turnhout reed naar de vierde plaats. Jelle Kumps van LRV Assent pakte dankzij een foutloze cross en een foutloos springparcours, de vijfde plaats in deze sterk bezette reeks.

Bij de pony’s is reeks 5 de hoogste reeks in de LRV-eventing. Deze reeks werd gewonnen door de Nederlandse combinatie Jillian Giessen met Shamrock Twist die een bijzonder sterke dressuurproef neerzette. Jasper Peeters van LRV Rijkevorsel werd ‘eerste Belg’ met Kandor van Orchid’s (v. Kanshebber). Gauke Simons van LRV Wuustwezel pakte brons met Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaars Golden King).

  • Alle resultaten: www.equester.be - rubriek: wedstrijden - foto: Linda Vangansewinkel
Deel dit bericht: