Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciale Indoorkampioenschappen LRV Antwerpen - Brabant - Oost-Vlaanderen - West-Vlaanderen

02 maart 2015

intergewesten-lowVoor LRV betekende het voorbije weekend de afsluiting van het provinciale luik van het indoorseizoen 2014-2015. De kampioenen zijn bekend. De selecties worden gemaakt. Het wordt nu uitkijken naar de Nationale indoorkampioenschappen die gepland staan op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2015 in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Woensdag 4 maart krijgt u alvast definitief uitsluitsel over het al dan niet uitstellen naar een latere datum omwille van de rhinopneunomie-problematiek.

foto: winnaars intergewesten provinciaal kampioenschap LRV Antwerpen - Het gewest Mol

Massaal opgekomen publiek ziet Tom Stoffelen winnen

tom stoffelen lowRijhal Kraaienhorst te Brecht was bijna te klein voor het massaal opgekomen publiek dat door de Antwerpse ruiters getrakteerd op hele mooie sport. De sfeer zat er dan ook al helemaal in toen Tom Stoffelen (foto)  van LRV Minderhout als laatste van zes kandidaten de barrage van de klasse Zwaar binnenreed. Hij maakte zijn favorietenrol helemaal waar. Net daarvoor had Ruud Verheyen van LRV Weelde Ravels met Dahli (v. Camus) de leiding genomen, maar zijn barragetijd bleek finaal niet snel genoeg voor Tom Stoffelen met Birthe van ’t Braunerthof (v. Burggraaf) die vooral in de wending naar de dubbel indruk maakte. Joeri Van Looveren (LRV Brecht) en Flavio (v. Querlybet Hero) bleven ook foutloos in de barrage en dat was meteen goed een derde plaats. Eveline Voermans (LRV Sint-Lenaarts) hield met Ziva (v. Goodtimes) de eer van de amazones hoog. Ze werd vierde en won het regelmatigheidscriterium als beste Z-ruiter over de twee Z-indoors en de provinciale indoor. Bart Anthonissen (LRV Beerse) reed Hindoradoo Castanoo (v. Indorado) naar de vijfde plaats en Toon Janssens (LRV Meerhout) werd na een barrage met één fout zesde op Gina van ’t Gestelhof (v. Ferro).

martijnMartijn Tormans (LRV schoonbroek) (foto links) zette de kortste tijd neer in de klasse Midden in het zadel Wikita van den Berg (v. Darco) waarmee Walter Van Massenhoven al provinciale en nationale titels won. Nick Bossaerts (LRV Broechem) reed Iranja van de Kapelhoef (v. Quadrillo) naar de tweede plaats. Stef Leenaerts (LRV Minderhout) en Charming Boy (v. Ustinov) werden derde.

sabine alders-low In de klasse Licht ging het erelint naar Sabine Alders (foto rechts)  van LRV Meerle Meerseldreef en Dorita (v. Namelus R). Ze was een fractie sneller dan Lisse Bosch (LRV Lichtaart) en Vapriati van het Steentje (v. Regilio). De derde plaats was voor Marcel Janssen (LRV Meerle Meerseldreef) en Tonka A I (v. Alcatraz).  

Het Intergewesten-kampioenschap was voor de equipe van het gewest Mol. De Antwerpse Queens Cup was voor Eveline Van Looveren van LRV Sint-Lenaarts met Valine De Katapult (v. Clinton). Dorien De Koning van LRV Rijkevorsel reed met haar veelzijdige Hassan (v. Quadrillo) naar de stijlprijs. In de dressuur ZZ was er een provinciale indoortitel voor Ilse Thoné van LRV Rijkevorsel met Coincidence S. Extra (v. Don Renoir). Tessa Fonken (Alpe D ‘huez) van LRV Weelde Ravels reed naar goud in de klasse Zwaar 2 en in de klasse Zwaar 1 was er een gouden medaille voor Julie Van Ranst van LRV Bornem met Wokita del Solo vh Kouterhof (v. Pik Solo). In het stijlrijden voor jonge ruiters onder 21 jaar ging de zege naar Julie Ceuterick van LRV Sint-Katelijne-Waver met Vicky DH Z (v. Va Vite).

 Stijn Craessaerts wint provinciaal kampioenschap LRV Brabant

stijn craessaertsIn LRV Brabant is Stijn Craessaerts (foto) van LRV Moorsel Tervuren de provinciale indoorkampioen Klasse Zwaar. Hij won met zijn achtjarige zoon van Cicero Z, Hamira van het Roelhof. Het is de eerste provinciale titel voor de negentienjarige ruiter van LRV Moorsel Tervuren die aan zijn eerste indoorseizoen in de hoogste LRV-reeks bezig is. In de barrage kreeg hij concurrentie van Jelle Smout (LRV Sint-Joris-Winge) met Why My (v. Querelle) maar Jelle had bijna vier seconden meer nodig voor de barrage dan de winnende combinatie. De derde plaats was voor Gert Bosmans (LRV Herent) met Arona van de Rozendael (v. Gotha Brecourt). Nationaal indoorkampioen Frederik Dekens (LRV Kester) werd vierde en kan aanstaande zondag zij kansen verdedigen op de nationale indoorkampioenschappen van LRV.

 In de klasse Midden gaat het erelint naar Delphine Coomans van LRV Sint-Joris Winge. Delphine reed haar zelf gefokte Gitta van het Tweevijvershof (v. Cicero Z) naar winst in een foutloze en snelle barrage. Een tweede plaats was voor Lieve Tuerlinckx van LRV Schoonderbuken met Innes van het Rillaarhof (v. Diabeau). Aline Serneels reed Go For It Ninohorse (v. Cartier van de Heffinck) naar de derde plaats.

 De klasse Licht is voor Inez De Proft van LRV Opwijk met Davenport Blue (Mr. Blue). De tweede plaats ging naar Yoika Delgouffe van LRV Asse met Galante (v. Landor S). Brons was voor Gunter Lemmens van LRV Hoeleden met Jadorado van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Adorado).

Thomas De Cock wint indoorkampioenschap LRV Oost-Vlaanderen

Parcoursbouwers Ward Van Oost en Steven Polfliet hadden mooie technische parcoursen klaargezet voor het provinciale indoorkampioenschap van Oost-Vlaanderen in Hulsterlo. Voor de klasse Midden en Zwaar was de opdracht duidelijk maar niet eenvoudig: twee omlopen foutloos blijven om een barrageplaats af te dwingen.

In de eerste omloop van Zwaar bleven 7 combinaties foutloos. Na de tweede omloop waren ze nog met 4. Anneleen Deckers van LRV Kieldrecht mocht met Grace v’t Plutoniahof (v. Triomphe de Muze) als eerste starten in de barrage en deed dit meteen voortreffelijk. Foutloos in een snelle tijd. Pieter De Backer van Bassevelde wist meteen wat hij moest doen met Fanatique Van De Backershoeve (v. Conan Z). Foutloos blijven en sneller zijn dus. Hij deed dit voortreffelijk en had meteen uitzicht op het erelint. Thomas De Cock (LRV Eksaarde-Doorslaar) deed met Gloria D’auvray EC (v. Vancouver d’ Auvray) nog beter. Ook hij bleef foutloos en deed liefst vier seconden af van de tijd van Pieter. Laatste starter Philip Van Duyse (LRVSint-Niklaas) kreeg een fout op de eerste hindernis van de barrage en daarmee was het podium bekend: provinciaal kampioen Thomas De Cock. Zilver voor Pieter De Backer en brons voor Anneleen Deckers.

In de klasse Midden bleven liefst 14 combinaties foutloos na één omloop. De druk was hoog en dat uitte zich ook: een foutje was snel gemaakt. Uiteindelijk konden vier combinaties toch de ‘0’ bewaren. Amber Goethals van LRV Bassevelde mocht met Isaura Van De Meerputhoeve (v. Skippy II) de spits afbijten. Snelle tijd, maar 2 foutjes. Olivier Van Guyse (LRV Sint-Gillis-Waas) dan, met Helios Van De Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop). Ook bij hem 2 foutjes. Hetzelfde resultaat kwam er voor Jonas Berkers (LRV Zele) met Carlito De Winghe (v. Caretano Z). Dat leverde een ideale uitgangspositie op voor laatste starter Bart Temmerman van LRV Kalken. Met Devita Van Het Broeckshof (v. Lambada van Berckenbroek) mocht hij geen fouten maken. Bart beschikt over tonnen ervaring en dat bleek dus geen enkel probleem. Amber Goethals uit Bassevelde werd tweede en Jonas Berkers derde.

 In de klasse Licht konden zich 23 combinaties plaatsen voor de barrage. Het moest dus snel gaan. Elien Raemdonck van LRV Moerzeke had deze winter al verschillende keren bewezen dat ze heel snel was. Met Fara Droeshout (Tenor Mancias) kreeg ze de kers op de taart. Het podium werd vervolledigd met Bart Temmerman (Jativa Van De Leenwege) en opnieuw Elien Raemdonck (Volumia).

 Amazones grijpen macht in West-Vlaanderen

west1Het West-Vlaamse podium van het Provinciaal Kampioenschap in de Flandria Ranch te Torhout, wordt volledig bezet door amazones. Jolien Demeyer van LRV Wingene wint met de achtjarige Hadith van het Gravehof (v. Nabab de Rêve). Sara Vanhaecke van LRV Westkapelle reed naar een tweede plaats met haar Ducq van het Lindenhof (v. Escuro). Isabel De Rycker van LRV Sijsele pakte brons met haar Gentlemen van Loheky (v. Thunder van de Zuuthoeve).

Na het indoorseizoen 2014-2015 gaat deze laatste als leider in het West-Vlaamse klassement naar de nationale indoorkampioenschappen van volgend weekend in de Ruiterschool in Oud-Heverlee.

Deel dit bericht: