Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV neemt verdere maatregelen

25 februari 2015

Komend weekend staan er 6 provinciale LRV-indoorkampioenschappen op de planning. In navolging van de evolutie van het paardenvirus rhinopneumonie kreeg LRV de bevestiging dat er tot op heden 3 haarden zijn, allen gevestigd in de regio Alken (Limburg). De getroffen paarden zijn eveneens dieren, die in direct contact zijn gekomen met deze haarden. Er werden effectief stalen van meerdere locaties en provincies onderzocht, maar tot op heden negatief bevonden. Concreet heeft het Nationaal Bestuur in samenspraak met het Provinciaal Bestuur dus beslist om het Provinciaal Indoorkampioenschap van LRV Limburg af te lassen en vraagt LRV aan de ruiters van ALLE provincies om hun voorzorgen te nemen, extra waakzaam te zijn en in geval van twijfel de dierenarts te contacteren.

Op wedstrijden komen paarden samen van verschillende locaties en daarom is het van groot belang om er voor te zorgen dat uw paard geen rechtstreeks contact heeft met andere paarden. Dit houdt in: paarden niet aan elkaar laten snuffelen, alleen eigen wateremmer en voerbak gebruiken en paarden het liefst niet elders op stal zetten. Het virus kan ook door de mens via kleren en handen worden overgedragen, als deze van het ene naar het andere paard gaat. Door goed douchen, schone kleren en schoenen kan deze vorm van overbrengen worden uitgesloten. Dus: paard afladen om te rijden, contact met andere paarden voorkomen, ook zelf geen andere paarden aanraken en na het rijden het paard rechtstreeks weer op de trailer zetten.

NATIONAAL INDOORKAMPIOENSCHAPPEN

Het Nationaal Bestuur heeft eveneens beslist dat de nationale indoorkampioenschappen in geen geval zullen plaatsvinden zonder de provincie Limburg en dat de voorbereidingen richting 7 en 8 maart 2015 verder worden opgevolgd. De ponyruiters reden reeds hun provinciaal kampioenschap en de ruiters van LRV Limburg zullen geselecteerd worden op basis van de huidige provinciale selectiestand.

LRV wenst echter zeker geen mogelijks besmette paarden in contact te brengen met andere paarden en het gevaar te lopen dat het virus zich verder kan spreiden. Woensdagavond 4 maart zal de situatie dus opnieuw geëvalueerd worden om een definitieve en weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Indien LRV oordeelt dat de incubatietijd verlengd dient te worden, houden wij momenteel reeds de data van zaterdag 28 maart 2015 voor de paarden en zaterdag 18 april 2015 voor de pony’s in het achterhoofd om alsnog onze nationale indoorkampioenschappen te kunnen organiseren.

In naam van het gehele Nationaal Bestuur wensen wij iedereen te bedanken voor hun begrip en hun medewerking.

Deel dit bericht: