Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciale Indoorkampioenschappen pony's LRV Antwerpen / LRV Oost-Vlaanderen / LRV West-Vlaanderen

24 februari 2015

provinciaal 2015Afgelopen zondag betekende voor heel wat LRV-ponyruiters en pony-ouders een drukke dag. Met provinciale indoorkampioenschappen in LRV Antwerpen, LRV Oost-Vlaanderen en LRV- West-Vlaanderen werd het zowel in rijhal Kraaienhorst te Brecht, in manege Westdorpe te Westdorpe en in de Flandria Ranch te Torhout bijzonder spannend in de strijd om de laatste selectiepunten en voor de provinciale indoortitels.

Op de foto: Het Oost-Vlaamse podium van de reeks D-Midden met Ruben De Grave (stijl) en Elise Van Den Branden (barema A)

Alle uitslagen: www.equester.be - rubriek wedstrijden (datum 22/02/2015)

LRV Antwerpen

De Antwerpse ponyruiters trokken naar Brecht om er in rijhal Kraaienhorst het Antwerps Provinciaal Kampioenschap te beslechten. In de klasse B-Licht was Bo De Clercq van LRV Broechem met Kileander de beste in het stijlrijden. Kileander is een product van de bekende ponyhengst Ten Ankers Bileander. De tweede plaats was voor haar clubgenote Marie Moortgat met Ginni (v. Cadet). Emilie Moris (Juanto) van LRV Itegem en Pauline Van Dyck (Lady) van LRV Broechem reden allebei naar een gedeelde derde plaats. In de klasse C-Midden ‘stijlrijden’ was de eerste plaats Max Sebrechts van LRV Broechem met Prestige. Katoo Verschoren van LRV Heist op den Berg werd tweede plaats met Killiwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve) In de klasse D-Midden ging de overwinning in het stijlklassement naar Thibeau Spits van LRV Kontich met Kadans van de Groenheuvel (v. Calipso van de Vondelhoeve). Jasper Peeters (LRV Rijkevorsel) reed met Kandor van Orchid's (v. Kanshebber) naar plaats twee en Paulien Verachtert (LRV Westerlo) pakte de derde plaats met Jentel.  

gewest lierIn de namiddag worden de barema-A-wedstrijden verreden. In de klasse B-Licht plaatsten zich 17 kandidaten voor de barrage. Daarin was Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel de allersnelste met haar Habibi van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander). Marie Moortgat (Ginni) en Pauline Van Dyck (Lady) pakten opnieuw plaatsten twee en drie. In de klasse C-Midden was Michelle Malisart van LRV Merksplas met Wolf (v. Dubbel LL’s Swifty) de beste van vier barragecombinaties. Katoo Verschoren van LRV Heist op den Berg bleef foutloos in de barrage en pakte daarmee de tweede plaats met Killiwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve) voor Cynthia Vanherck (Fiuri) van LRV Mol Achterbos. In de hoogste reeks D-Midden was de zege in een barrage met combinaties voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Sunny Boy. Mirthe Braspennincx van LRV Sint-Lenaarts reed naar de tweede plaats met Lovely Surprise voor Max Sebrechts van LRV Broechem met Kodiak Optimus (v. Kanshebber ).

Het intergewestelijk kampioenschap van voor het gewest Lier (foto). Ze eindigden voor het gewest Brecht en de buren van het gewest Zandhoven.

 LRV Oost-Vlaanderen

De ponyruiters van LRV Oost-Vlaanderen hielden hun provinciaal kampioenschap in Westdorpe. De laatste punten voor het nationaal kampioenschap werden er verdeeld.

De hoogste reeksen reden hun eerste ronde op stijl. In B-Licht kon Laura Raemdonck van LRV Moerbeke Waas met Jopper het meeste punten verzamelen. In C-Midden werd Aliki Rotsaert met Manors Top Jet (v. Beaucandan Brendan) van LRV Bassevelde stijlkampioen en in D-midden was deze eer voor Ruben De Grave van LRV Sint-Niklaas met Cedijan II Van De Zilverberk (v. Nabor).

Terwijl deze pony’s even konden uitblazen voor hun 2° omloop, reden de reeksen D-Licht en C-Licht. In D-licht ging het naar het einde toe van snel naar sneller in de 2° fase. Maar uiteindelijk was Stephanie Steyaert (LRV Wachtebeke ) met de 24-jarige Rocky Boy de snelste. Joke Van Uytvanck met Ramona van LRV Eksaarde Doorslaar (Casper) en Rania Dindane (LRV Sinaai) met Moonfighter Machiavelli (v. Goliath VD Groenweg) waren goed voor zilver en brons. De stijlprijs in deze reeks was voor Aliki Rotsaert (LRV Bassevelde) met Vitesse (v. rchards D’Avranches). In C-licht eveneens hele snelle barrages. Elise Van Den Branden (LRV Sinaai) met Mambo Van ‘t Neerhof (v. Vedet VD Vondelhoeve) ging hier Joy De Smedt (LRV Sint-Gillis-Waas) met King Beauty Van Het Bruulhof (v. Eternity VD N Ranch) en uittredend nationaal kampioene Joke Van Uytvanck met Moonlight vooraf. Stijlkampioen werd Dylan Stals (LRV Wachtebeke) met Julius Caesar Van De Minkfarm (v. Shining Star Aristo) .

De 2° ronde van de hoogste reeksen werd een bijzonder spannende strijd. In B-Licht konden 4 combinaties zich plaatsen voor de barrage na 2 foutloze omlopen. Uiteindelijk was Ilias De Vos met Kasper Van Klein Hei (v. Ten Ankers Bileander) de snelste en de nieuwe kampioen. Louise Steyaert bleef met Mira ook foutloos, maar was net iets trager. Kyano Teirbrood kreeg 1 foutje in de barrage met Best Mix Kastanaki, en werd 3°.

In de reeks C-Midden was Jarno Verwimp de enige met 2 foutloze omlopen. Amelie De Backer met Flits en Aliki Rotsaert met Manor’s Top Jet kregen allebei een foutje en werden 2 en 3.

In D-Midden bleef de top-3 foutloos in de 2° ronde. Fenna Goethals met Gina Van Het Heike (v. Carl VD Liemers) nam 1 foutje mee uit de eerste ronde en werd 3°. Elise Van Den Branden (LRV Sinaai) met Bonheur (Polsbury Pajero) en Ruben De Grave met Cedijan mochten barrage rijden. Elise deed dit opnieuw foutloos en werd kampioen. Ruben behaalde zilver.

In de beginnelingenreeksen kregen we volgende kampioenen: Brend Van Pamel met Lilly (SB), Sverre Witman met Pia D’Or (AB), Mila Vereecke met Sandy (BB), Steyaert Louise met Nutella (CB) en Lotte Van Hecke met Dakota (DB). Het clubkampioenschap werd gewonnen door LRV Kieldrecht.

foto's en verslag: LRV Oost-Vlaanderen: Els Boterdaele

 LRV West-Vlaanderen

Voor de eerste keer in de LRV-geschiedenis reden de West-Vlaamse ponyruiters een indoorkampioenschap. Ruben Descheemaeker van LRV Izegem mag zich met Higo de la Luna (v. Dino van Prinsenhof’s) de eerste West-Vlaamse indoorkampioen in het stijlrijden van de klasse B-Licht. De tweede plaats was voor Ayfer De Goe van LRV Middelkerke met Sarina en de derde plaats ging naar Julie Opsomer van LRV Anzegem met Zorro. In de klasse C-Midden was de zege voor Ann-Sophie Noppe van LRV Ardooie met Ghana (v. Vario van de Mispelaere). In de klasse D-Midden ging het stijlrijden naar Michiel Willem van LRV Lo Reninge met Freya. De tweede plaats was voor Tine Desoete van LRV Torhout met Quadrille de Brias (v. Shining Star Aristo).

 In de Barema-A van de klasse B-Licht, gaat de West-Vlaamse titel naar Laurens Vackier van LRV Ardooie met Pino. Zijn clubgenote Jade Vandewaetere wordt knap tweede met Gaudi (v. Ten Ankers Bileander) en Bryan Hoflack rijdt naar een derde plaats met Moonlight van het Eikenhof (v. Principal Dream van de Delthoeve). In de klasse C-Midden pakt Ann-Sophie Noppe van LRV Ardooie met Ghana de dubbel en in de klasse D-Midden gebeurt hetzelfde met een dubbele titel voor Michiel Willem van LRV Lo Reninge met Freya. Fleur De Clerck van LRV Oedelem Beernem wordt tweede met Karel van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve). Yana Gyssels van LRV Torhout werd met Noisette (v. Casimir IV) derde.

Deel dit bericht: