Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nabor Cup 2015 voor Team Cadet en Team Large River Cleopas

23 februari 2015

habibiLRV en BRP-Antwerpen kennen de winnaars van de Nabor Cup editie 2015. De Nabor Cup is een wedstrijd voor zonen en dochters van eenzelfde ponyhengst die per drie een team vormen en waarbij elke combinatie een bepaalde hoogte voor zijn rekening neemt. De Nabor Cup is genoemd naar de legendarische BRP-ponyhengst Nabor.

Op de foto: Winnaar van de ere-prijs Remi Snoeys - Habibi van de Delthoeve onder het zadel Mirthe van Dyck

Kleine Maat

In de reeks ‘kleine maat’ waarvoor 13 teams opdaagden ging de overwinning naar een afstammelingengroep van de hengst Cadet (v. Bertus).

Op een hoogte van 60 cm. Reed Rimme Renders van LRV Gierle de pony Nacy. Op een hoogte van 70 cm. werd de pony Juanto door Emilie Moris (LRV Itegem) voorgesteld en op een hoogte van 80 cm. reed Marie Moortgat de pony Ginni. Het Cadet-team bleef foutloos in de barrage en klokte af in een snelle tijd van 64,39 seconden, waarbij enkel de twee beste resultaten in rekening worden gebracht. De tweede plaats was voor het Ten Ankers Bileander-team (v. Oleander) met Lauranne Spits (LRV Kontich) in het zadel van Tino Ankers. Timo Deckx (LRV Grimbergen) met Ufano en Nien Geentjes (LRV Gierle) met de pony Bodyguard. Plaats drie is voor drie producten van de hengst Goldfinger met (v. Cadet). Lieze Fockaert (LRV Itegem) met Nieke van ’t Rebelshof. Elena Croenen (LRV Heist op den Berg) met Olijfje van het Klavertje en Lieze Fockaert met Mindy van het Klavertje.

Grote Maat

In de ‘grote maat’ schreven zich maar liefst 33 teams in voor wat een spannende wedstrijd zou worden met snelle en veel foutloze barrages. Het was uiteindelijk een team van de ponyhengst Large Rivers Cleopas (v. Briljant) die won. Daarvoor zorgde Alexe Denis van LRV Sint-Lenaarts met Vainquer op een hoogte van 80 cm. Stef Rigouts van LRV Brecht met Eefje van het Puttenhof op 90 cm. en Michelle Malisart van LRV Merksplas met Calimero op een hoogte van 1 meter. Na hun barrage stopte de tijd op 66,46 seconden. De tweede en derde plaats ging naar een afstammelingengroep van Emmickshoven Diego (v. Kantje’s Ronaldo). Plaats twee was voor Kobe Malisart van LRV Merksplas met Honneur van de Groenejaegher, Elle Quirijnen (LRV Brecht) met Fioco en Stef Rigouts met Igor. Voor de derde plaats tekenden Lore Ooms (LRV Brecht) met Maradonna van het Strateneinde, Jarne Francken van LRV Rijkevorsel met Galant en opnieuw Lore Ooms met Ilonka.

Ereprijs Remi Snoeys

De Nabor Cup is ook het moment waarop de ereprijs Remi Snoeys* wordt uitgereikt. De ererprijs Remi Snoeys huldigt twee verdienstelijke fokkers op basis van de deelname aan de Nabor Cup en de resultaten op de LRV-tornooien van het voorbije jaar. In de ‘kleine maat’ gaat die eer naar Habibi van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander) die op het nationaal ponytornooi van 2014 nog vierde werd in B-Licht met Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel. Habibi van de Delthoeve is een fokproduct van Alfons Verheyen uit Merksplas en is in eigendom van Kim Fransen uit Rijkevorsel. In de ‘grote maat’ is de ereprijs Remi Snoeys voor Jus De Pomme ‘E’ van het Juxschot (v. Eternity van de N.Ranch). De fokkers van deze succesvolle pony zijn Jan, Constant en Els Vermeiren uit Zoersel. De eigenaars zijn Benthe en Rune De Houwer uit Vosselaar. Benthe De Houwer van LRV Merksplas werd zowel provinciaal- als nationaal kampioen in de klasse D-Licht2 en ze zet ook regelmatig knappe resultaten neer in de springklasse D-Midden.

*Remi Snoeys was jaren één van de drijvende krachten achter de opstart van de ponywerking in LRV. In 1975 stond hij mee aan de wieg van de oprichting van de Belgische Rijpony (BRP) en was hij zowel provinciaal- als nationaal voorzitter.

 

Deel dit bericht: