Nieuwsoverzicht

Nationaal

Paardenvirus vraagt ook aan LRV om gepaste maatregelen

19 februari 2015

Vlaams Paardenloket - KVM 1Het Nationaal Bestuur van LRV besliste gisteren dat ook LRV het toeval niet laat spelen en zijn verantwoordelijkheid wenst op te nemen, opdat het paardenvirus zich niet verder kan verspreiden. Aangezien de haard zich momenteel in Limburg bevindt, vraagt LRV concreet aan onze Limburgse combinaties om hun medewerking. Er is namelijk gisteren beslist om het Provinciaal Indoorkampioenschap van Dressuur van aanstaande zondag 22 februari 2015 te verplaatsen naar een later te bepalen datum. Ook de Limburgse combinaties, die ingeschreven werden in de Nabor Cup, worden op dit moment gecontacteerd en gevraagd niet deel te nemen.

Er is geen enkele reden tot paniek en aangezien rhinopneumonie zich verspreidt door direct contact, is de quarantaine van besmette paarden op dit moment voldoende. Omdat wij op dit moment echter niet kunnen inschatten of er nog andere paarden in contact zijn geweest met de besmette dieren of eigenaars, willen ook wij vanuit LRV onze verantwoordelijkheid nemen en vragen wij onze Limburgse combinaties nu om hun begrip en hun uiterste medewerking om even de paarden thuis te laten, extra hygiënemaatregelen te nemen (bvb. emmers en eetbakken niet wisselen, contact met andere paarden vermijden), waakzaam te zijn (bvb. bij hogere temperatuur dan 38,5°C) en bij twijfel onmiddellijk de dierenarts te verwittigen.

Dankzij onze goede samenwerking met het Equi Focus Point en het Vlaams Paardenloket, volgen wij de situatie op de voet en zullen wij onze verantwoordelijkheid blijven nemen, enerzijds naar onze organisaties en anderzijds naar het informeren van onze leden. Concreet betekent dit alle Provinciale en Nationale Indoorkampioenschappen op dit moment verder worden voorbereid. Indien zich hier echter ook gepaste maatregelen opdringen, zullen wij u daar zo spoedig mogelijk over informeren.

Hierbij vindt u alvast het persbericht van het Vlaams Paardenloket met een update van de situatie.

Deel dit bericht: