Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Thomas Mertens wint Antwerpse Z-indoor dankzij ultrasnelle barrage

02 februari 2015

thomasDe Z-springruiters van LRV Antwerpen weten wie er straks op 1 maart 2015 voor de provinciale titel kan en mag strijden. Na de tweede Z-indoor kon de selectie gemaakt worden. Wie de selectie bekijkt weet nu al dat het straks weer een spannend en hoogstaand kampioenschap zal worden op het provinciaal indoorweekend. Spannend en hoogstaand was het ook op de laatste Z-indoor in Hippisch Centrum Moervelden te Broechem. Een honderdtal Z-combinaties kwamen aan de start en daarvan konden zich 44 (!) combinaties plaatsen voor de barrage na twee foutloze omlopen. Nik Vervecken van LRV Arendonk zette als één van de eerste barragestarters met Quirra’s Twinkeling Z (v. Quadrillo) de toon. Hij lukte in een foutloze omloop in een heel korte tijd waarop verschillende combinaties hun tanden stuk beten. Uiteindelijk ging er toch nog één sneller door de Broechemse piste. Thomas Mertens van LRV Merksplas (foto) deed nog drie volle seconden sneller met Frivolle VH Eelshof (v. Apollo van het Lindebos).

Jan Laeremans van LRV Herselt reed naar de derde plaats met Katinka vh Neerhof Z (v. Kashmir van Shuttershof ) voor nationaal outdoorkampioen Pieter Vanhoof (LRV Meerhout) met H’era d’Hessy (v.Chatman) en Johan Pleysier van LRV Wuustwezel met Valiante (v. Indorado).

Een dag eerder waren de M-ruiters aan de beurt. Hippisch Centrum Moervelden kreeg een veertigtal starters op bezoek en het was Martijn Tormans van LRV Schoonbroek die met Wikita Van den Berg (v. Darco) kon winnen. Wikita is de competitieve merrie waarmee Walter Van Massenhoven al nationale titels pakte en heel veel ereplaatsten verzamelde. Sofie Janssen (Anybody) reed naar zilver voor Yannick De Heyder (Italo van de Barthoeve) van LRV Itegem.

De dressuurruiters en amazones van de hoogste LRV-reeksen konden in Hippisch Centrum Moervelden nog de laatste selectiepunten sprokkelen voor de provinciale indoorwedstrijd. In de ZZ-reeks ging de zege naar Wendy Klessens van LRV Beerse met Fiero (v. Argentinus). In de klasse Zwaar 2 was er winst voor Maarten Aerts van LRV Herselt met Jonnie Walker vd Zandzee (v. Johnson). De klasse Zwaar 1 was voor Julie Van Ranst van LRV Bornem met Wokita del Solo van het Kouterhof (v. Pik Solo).

 

Deel dit bericht: