Nieuwsoverzicht

Nationaal

Tussenstand Ponycriterium Eventing 2014-2015

20 januari 2015

vollezeleIn 2014-2015 heeft LRV er voor gekozen om de ponyruiters te stimuleren  aan meerdere eventingwedstrijden deel te nemen en hun regelmatigheid te belonen. Concreet staan er op de LRV-kalender 9 pony-eventingwedstrijden ingepland, waarvan 5 in het najaar en 4 in het voorjaar. Voor het criterium telt 40% van het totaal aantal wedstrijden per reeks mee. Concreet 2 uitslagen voor reeks 1, 3 uitslagen voor reeks 2 en 4 uitslagen voor reeks 3, 4 en 5.

Bijkomend werd één voorwaarde gesteld, nl. dat de combinatie min. 1 wedstrijd in het voorjaar dient te rijden. We willen namelijk voorkomen dat een combinatie geen wedstrijd meer heeft gelopen na begin november en toch aantreedt midden april op het kampioenschap. Een correcte voorbereiding en training is namelijk zeer belangrijk.

Vb 1 : de combinatie rijdt geen voorjaarscross in reeks 5 = dan tellen de 3 beste resultaten van het voorjaar en wordt er als vierde uitslag een nul ingegeven
Vb 2 : de combinatie rijdt wel een voorjaarscross in reeks 5 = dan tellen de 4 beste resultaten, ongeacht of deze in het voorjaar of in het najaar behaald werden.

Gelieve hier de tussenstand na het seizoen van de najaarswedstrijden terug te vinden.

In samenspraak met de organisatie LRV Lille, werd de datum voor het Nationaal Ponykampioenschap Eventing gewijzigd van zaterdag 11 april 2015 naar zondag 12 april 2015. Gelieve dit dus aan te passen in jullie agenda.

Deel dit bericht: