Nieuwsoverzicht

Nationaal

27.12.2014 : Dag 2 te Jumping Mechelen

27 december 2014

DSC 1661Als eerste proef stond de KBC Gouden Teugel ZZ op het programma. LRV voerde in 2014 voor het eerst in haar geschiedenis een hogere dressuurklasse ZZ in en de ruiters volgden met heel veel enthousiasme. KBC nodigde om 11 uur de vijf finalisten van het Nationaal LRV-Ruitertornooi uit voor een superfinale op de A-piste.

Als hoofdjury zetelt Wim Ernes, de bondscoach van het Nederlandse team maar zeker ook de man, die instaat voor de jury-opleiding op het hoogste niveau van onze LRV-juryleden. Naast hen Rudi Maes en Jef Van Herck, beide ervaren juryleden, die behoren tot de kernjuryleden van LRV.

De Mopertingse Lien Peeters, de Nationaal LRV-Kampioen van 2014, kon met Day Dream haar jaar met glans afsluiten. 2014 was voor hen een jaar vol topprestaties, waarbij ze de gouden medaille behaalden op het provinciaal indoorkampioenschap, vervolgens 5x de dressuurklasse ZZ wonnen in Limburg, een zileren medaille op het Provinciaal Kampioenschap en sloot het seizoen af met een erelint op het nationaal ruitertornooi te Tielen van oktober 2014. Deze overwinning zet de lijn van overwinningen voort.  

1 Peeters Lien Mopertingen Day Dream 
2 Rombouts Stijn  Sint Lenaarts Sir Thatch
3 Steyvers Evi Kaulille Focus
4 Kessels Natascha Ranst Cenzo vd Smoutmolenhoeve
5 Van Looveren Annelies Meerhout Agami van het Gestelhof

DSC 1582
Ook de hoeksteen van onze werking, de groepsdressuur, werd gedemonstreerd op de A-piste. De ponyclub van Rijkevorsel toonden het beste van hun kunnen bij dressuurproef klasse Midden. Een voorstelling waar de ruiters zelf, hun entourage én heel LRV fier op mag zijn! Een superproef!DSC 1590In de vooravond stond de derde proef van de dag op het programma. De drie ruitersportfederaties hebben hun jonge dressuurtalenten uitgedaagd voor een Kür op muziek. Deze nieuwe proef,  Youngster Cup, is onderverdeeld in 4 niveaus. Van niveau 0 (B2), zonder muziek, tot niveau 3 (Z2). Bij LRV wordt er geen individuele Kür op muziek gereden, dus werd er extra geïnvesteerd in deze proef. Onder deskundige begeleiding van Jacqueline Geeroms-Schurkens kwamen deze min 21-jarigen bij elkaar om muziek en proef op elkaar af te stemmen. Het resultaat mocht er zeker zijn - en ook in de prijsuitreikingen was LRV overduidelijk aanwezig. Nils Debo reed met Paribaldi op kerstmuziek naar de eerste plaats in niveau 1. In niveau 2 was het zilver voor Birgit Ceuleers en brons voor Lore Vandeborne. Op het hoogste niveau kwam Inez Verschooten met Hella op de derde plaats terecht. 
 Niel Vangelder Chris Coessens klein
De laatste LRV-proef was de AVEVE Super Cup en hiervoor werden de 25 beste combinaties van de Nationale Finale van de SBB Competitie voor Jonge Paarden uitgenodigd. Na een zware selectieronde, plaatsten slechts twee kandidaten zich voor de barrageronde en kenden we snel de winnaar. Niel Vangelder van LRV Assent met Contendra (v. Contender) werd de winnaar. De volledige uitslag kan je hier bekijken 

 

 

Deel dit bericht: