Nieuwsoverzicht

Nationaal

26.12.2014 : Dag 1 te Jumping Mechelen

26 december 2014

Pony 80cm winnaarAls eerste proef op de A-piste van Jumping Mechelen 2014 stond de Pony Class 0m80 ingepland. De 20 beste BL-combinaties van ons Nationaal Ponytornooi te Izegem werden uitgenodigd voor een springproef op tijd en 15 combinaties zetten daarbij een mooie foutloze ronde neer. Uiteindelijk won Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) met Sarina met 64 honderste van een seconde sneller dan Lies Malisart (LRV Koningshooikt) met Parc Wasabi. Bryan Hoflack (LRV Izegem) finishte met Moonlight vh Eikenhof op amper 10 honderste van een seconde van Lies. Klik hier  voor de volledige uitslag van de Pony Class 0m80.

 

Omstreeks 12u werd de B-piste leeggemaakt en maakten de springpaarden plaats voor sport & spel. ponyspelen winnaar gierle kleinJurgen Van Dijck van LRV Antwerpen nam de coördinatie voor zich en alhoewel de Nekkerhal niet bedekt lag onder sneeuw, brachten de ponyruiters toch de skilatten en hun kerstpony's mee. Samen met de traditionele slalom, toverden de twee teams van nationaal kampioen LRV Gierle en LRV Ardooie de zandpiste om tot speeltuin, waarbij LRV Gierle de eerste en de derde plaats innamen en LRV Ardooie knap tweede eindigde. Klik hier  voor de volledige uitslag van de ponyspelen.

Als derde proef kwam de superleuke en vooral zeer spannende KBC Dreamteam Cup dreamteam Westerlo kleinaan bod. De 7 beste springteams, die aantraden op de nationale finale voor Jonge Pony's, mochten hun superfinale komen rijden te Jumping Mechelen. De jonge ponyruiters werden dan ook met zeer veel raad en daad bijgestaan door wel zeer speciale LRV-kampioenen, meerbepaald Frederik Dekens (Nationaal LRV-Indoorkampioen 2014), Gilles Dunon (Belgisch Kampioen 2014), Pieter Kenis (Nationaal LRV-kampioen 2013), Pieter Vanhoof (Nationaal LRV-Kampioen 2014) en internationale ruiters met LRV-roots Olivier en Nicola Philippaerts, Patrick Spits. Het werd een sportief hoogtepunt voor jong en een zenuwslopend hoogtepunt voor oud. LRV Westerlo bevestigde zijn topvorm van enkele maanden terug en kaapte samen met Nicola Philippaerts opnieuw de eerste plaats weg, gevolgd door LRV Hoeselt & Olivier Philippaerts en LRV Ardooie & Pieter Kenis. Klik hier voor de volledige uitslag van de KBC Dreamteam Cup. 

Ook de finalisten van het gezamenlijk VLP-LRV-initiatief 'Jeugd Cup Stijlrijden' beet vandaag de spits af van de B-piste. In de superfinale, die aanstaande dinsdag 30 december 2014 zal plaatsvinden, krijgen de 16 finalisten (8 paarden en 8 pony's) extra concurrentie van de winnaar CL en de winnaar DL uit de KBC Trophy. HIerbij alvast de resultaten van de pony's en van de paarden, waarbij onze LRV-ruiters een meer dan goede prestatie hebben neergezet.

Deel dit bericht: