Nieuwsoverzicht

Nationaal

Gratis dressuurles in de Ruiterschool

24 november 2014

Leren lesgeven – dat kan enkel door praktijkervaring op te doen. Een goede begeleiding bij het paardrijden zelf is ook een grote meerwaarde. LRV ondersteunt de Vlaamse Trainersschool in het uitwerken en organiseren van kaderopleiding. Zo helpt LRV om zo onze lesgevers de kans te geven een door de Vlaamse Trainersschool erkend diploma te behalen.


Van 26 tot 29 november vindt in de Ruiterschool (Oud-Heverlee) een cursus instructeur B dressuur plaats. Instructeur B is de stap die volgt op Initiator. Kort geformuleerd: waar de Initiator zich richt op het initiëren van het paardrijden, zal de Instructeur ‘lesgeven’ op een beginnend wedstrijdniveau. De kandidaat Instructeur B zal de juiste knepen van de klassieke rijkunst correct aanleren en een leerling begeleiden naar of in een beginnend wedstrijdniveau. (De Trainer B gaat later nog verder dan het verbeteren van de rijtechniek en wordt in staat geacht een combinatie op langere termijn te ‘trainen’. Hij/zij is in staat planningen op te maken, heeft zicht op fysiologische processen in het lichaam, trainingsmethodiek enz…) Lesgevers waar je zeker van kan bijleren!

Ben jij een wedstrijdruiter van niveau B1 tot L2 of is dit je ambitie in de nabije toekomst? Wil jij deze cursisten helpen in hun opleiding en een les kosteloos volgen in de Ruiterschool?

Laat dan gerust iets weten via m.coppin@lrv.be. Graag vermelding van je naam en je huidig niveau in dressuur! Ook open voor ponyruiters, en ook mogelijk om in een groepje toe komen (max 4). Alle lessen worden gegeven onder het waakzame ook van Willy Van den Meersche!

Lesmomenten zijn:
• Woensdag 26/11 van 13.00u tot 17.00u.
• Donderdag 27/11 van 11.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 16.30u.
• Vrijdag 28/11 van 11.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 16.30u.
• Zaterdag 29/11 van 9.00u tot 11.00u

Deel dit bericht: