Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV-Eventing in Merksplas en Zutendaal

14 oktober 2014

siegritDe Nationale Kampioenschappen van LRV zijn achter de rug, maar dat betekent absoluut niet dat de LRV-werking stilvalt. De komende weken duiken de LRV-eventingruiters zowel bij de paarden als bij de pony’s het bos en de velden in voor het eerste luik van het LRV-eventingseizoen 2014-2015.

Jasper Peeters wint week na nationale titel groepsdressuur opnieuw

LRV Merksplas opende afgelopen zaterdag het nieuwe eventingseizoen. De eerste winnaar in de hoogste reeks reed vorige week nog mee in het winnende achttal van LRV Rijkevorsel en mocht in Merksplas alweer op het podium. Jasper Peeters kwam met Kandor van Orchid’s (v. Kanshebber) als leider uit de dressuur. Hij bleef knap foutloos in de cross country en deed dat nog eens over in het springparcours. Verdiende winst dus voor de 15-jarige ruiter van LRV Rijkevorsel.

Michelle Malisart van de organiserende vereniging Merksplas bleef eveneens foutloos en reed naar een tweede plaats met Calimero. Het brons was voor Charlotte Vanduppen van LRV Gierle met Sunny Boy. In ‘reeks 4’ is de eerste overwinning van het nieuwe seizoen voor Gauke Simons van LRV Wuustwezel met Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaars Golden King).

Siegrit Aernouts wint klasse Zwaar in Merksplas

Bij de paarden is Siegrit Aernouts (foto) van LRV Minderhout met Iesedaese van St-Anneke (v. Sir Shutterfly) de eerste Z-winnaar van het nieuwe seizoen. Siegrit is absoluut geen onbekende eventingamazone binnnen LRV. In 2003 maakte ze met Risk It deel uit van de equipe die Europees Kampioen werd van de Landelijke Ruiterij op het EK in Minderhout. Het lijkt erop dat Siegrit terug ambitie heeft om zich in het team te rijden voor het EK dat in 2015 in Nederland wordt georganiseerd. Dorien De Koning van LRV Rijkevorsel reed naar een tweede plaats met Hassan voor Tim Ooms van LRV Mol Achterbos.

In de reeks Midden was er goud voor Kevin Swaans van LRV Oud-Turnhout met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z) voor Kris De Wandel en Fleur van LRV Zele. Karin Donckers van LRV Minderhout reed met Halla vd Wellington naar de derde plaats. Karin heeft een paar drukke weken achter de rug op verschillende internationale topwedstrijden met een zesde plaats op het WK als hoogtepunt. “Die kampioenschappen zijn leuk, maar ik kijk evengoed uit om met de jonge paarden aan de slag te gaan op de LRV-wedstrijden.” lacht de Belgische nummer één van de eventingsport.

Raf Steegmans in Zutendaal

Ook in Zutendaal werd er afgelopen zondag aan eventing gedaan. In de hoogste reeks won Raf Steegmans van LRV Genk met Faranto van de Caetsbeek (v. Saros vh Gestelhof). Zijn provinciegenoot Steven Konings van LRV Guigoven reed Calvana Z naar de tweede plaats en Jana Guffens van LRV Vechmaal maakte het Limburgse feestje helemaal compleet, door met Adorable naar de derde plaats te rijden. In de klasse Midden was er winst voor Stefaan Vierendeels van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde. Jelle Kumps van LRV Assent en Bart Van Mulders van LRV Ninove pakten plaats twee en drie.

Alle uitslagen via www.equester.be - rubriek 'uitslagen' (i-icoontje)

Deel dit bericht: