Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationaal Ponytornooi Izegem: Toporganisatie dito sport

06 oktober 2014

izegemSfeer, supporters, toplocatie, prachtig kader, toporganisatie … het was er allemaal op het Nationaal Ponytornooi van LRV Izegem. De West-Vlaamse ponyclub kreeg na afloop van het kampioenschap het ene compliment na het andere. Ook van Ledegems burgemeester Bart Dochy die het had over de professionaliteit waarmee LRV Izegem de organisatie van het Nationaal LRV Ponykampioenchap van 2014 heeft aangepakt. ”Ik heb een gevoel van plaatsvervangende fierheid over de organisatie van dit evenement, maar alle eer gaat naar de medewerkers en de organisatoren.” Aldus Dochy die met de bewondering de prestaties pony’s en ruiters in de gaten hield.

Thibeau Spits verslaat twee snelle amazones en wint reeks D-midden

thibeau SPITSThibeau Spits kreeg in de barrage het meeste concurrentie van de amazones. Maar de dertienjarige ruiter van LRV Kontich stond perfect zijn mannetje. Hij bleef ondanks een kleine slippartij in de wending naar een hoge en brede oxer overeind. Koos voor een kortere route. En bleef foutloos. Het leverde hem zijn eerste Nationale LRV-titel op. Daarmee doet hij beter dan zijn bekende papa Patrik. Die was al twintig toen hij in 1991 voor het eerst nationaal LRV-kampioen werd. Zijn ponytijd was toen al lang voorbij. Thibeau was met Kadans van de Groenheuvel (v. Calipso van de Vondelhoeve) de eerste van 17 barragekandidaten die foutloos bleef. Thibeau en Kadans vormen nu bijna een jaar een duo en het vertrouwen is er. “Kadans heeft heel veel vermogen maar de snelheid kan nog beter. Daar hebben we de laatste tijd wel hard aan gewerkt.” zei Thibeau voor het kampioenschap. Hij kreeg bijna gelijk. Kadans had geen enkele moeite met de hindernissen, maar de tijd kon nog verbeterd worden. Lisse Bosch (Berktzicht Jekilja) van LRV Lichtaart kwam heel dicht in buurt, maar ze strandde op drie honderdsten. Stefanie Van Riet (Elcaro “F” van het Juxschot) van LRV Merchtem, bezig aan haar laatste rit bij de pony’s, was op weg naar een snellere tijd, toen ze in de laatste lijn een fout kreeg. Het zette haar wel op de derde plaats als snelste ‘vierfouter’. De nationale LRV-titel dus naar Thibeau Spits, die naar eigen zeggen zonder verwachtingen naar West-Vlaanderen was vertrokken maar ongelooflijk gelukkig terug naar de stallen in Sint-Katelijne-Waver reed. In het Stijlrijden waren de amazones dan weer oppermachtig. Het erelint ging naar Stien Holemans van LRV Westerlo met Principal Dream vd Delthoeve.

Ester Schelfaut wint C-Midden ondanks springfout

In de klasse CM kon geen enkele van de vijf barragekandidaten foutloos blijven. Ester Schelfaut van LRV Moerzeke kreeg één fout met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve) en dat bleek aan het eind van de barrage genoeg voor het erelint. Aaron Tijskens (Welco van Farasohof) van LRV Bocholt liet nochtans wel alle balken liggen. Hij koos voor de rustige oplossing. Te rustig, want vijf strafpunten tijdsoverschrijding en weg titeldroom. Jorich Spits (Wolf) van LRV Merksplas pakte brons. Louise De Smedt van LRV Tienen reed Varenbergs Roxy (v. Molenaar’s Golden King) naar de eerste plaats in het stijlrijden.

Bo De Clerq wint klasse B-Licht

Bo De Clercq van LRV Broechem won de klasse B-Licht met Kileander van de Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander). Bo was sneller dan Victor Lauwreysen (Bodygard) van LRV Merksplas en Emaly Panis (Paddington’s O’Malley) van LRV Hoeselt. Gill Cools (Aida) van de organiserende ponyclub Izegem kreeg van de stijljury de meeste punten. Meteen een goede reden voor een feestje.

LRV Rijkevorsel wint vijf jaar op rij in groepsdressuur

rijkevorselVorige week vestigde LRV Bredene een record, door voor de tiende maal op rij Nationaal Kampioen ‘Groepsdressuur’ te worden. LRV Rijkevorsel zette te Izegem een minstens even straffe prestatie neer. Het achttal van commandant Peter Voeten, wint voor de vijfde opeenvolgende keer de nationale titel ‘groepsdressuur’ bij de pony’s. In de overkamping versloegen ze het achttal van LRV Merksplas en LRV Heist op den Berg. In totaal de veertiende titel (!) voor LRV St. Willibrordus Rijkevorsel in de hoogste reeks.

Benthe De Houwer wint klasse D-Licht 2

In de hoogste reeks van de individuele dressuur DL2 gaat de zege naar Benthe De Houwer (14) van LRV Merksplas. Benthe werd met Jus De Pomme ook al provinciaal kampioen van LRV Antwerpen en ze versierde ook een selectie voor de springklasse D-Midden met haar veelzijdige pony. Hanne Dehou van LRV Tienen (Babouchka) reed naar een tweede plaats voor Jana Theybers (Golden Princess) van LRV Ophoven.benthe

Haar Ophovense clubgenote Julie Vangeloven zorgde met Norma van ’t Eppel (Il Natrio vd Zwartbleshoeve) wel voor Limburgs goud in de klasse CL2. Ze won voor Louise De Smedt (Varenbergs Roxy) van LRV Tienen en Marieke van Nespen (Hippostar van de Delthoeve) van LRV Kieldrecht.

In de reeks B-Licht 1 ging het nationale erelint naar Zoë Niessen van LRV Elen met Didi. Ze kreeg de meeste concurrentie van zichzelf want ze werd ook tweede met Fleur. Jill Hendrickx van LRV Westerlo reed Broekkant’s Magic naar de derde plaats. In de klasse AB2 gaat de overwinning naar Senna Verhoeven van LRV Zottegem met Musti. Bij de allerkleinste pony’s is de nationale dressuurtitel voor Brend Van Pamel van LRV Haaltert met Lilly (v. Kenneth van ’t Hof).

Ponyclub Gierle beste bij ‘Ponyspelen’

gierle spelletjes1Het slalomspel en ‘Trottinettes’ beslisten over winst en verlies bij de ‘ponyspelen’. In de finale bleek LRV Gierle de meest behendige en snelste ponyclub van het land. Als het er rustiger en eleganter aan toe gaat, dan presteert LRV Peer het best. De Kür op Muziek voor viertallen ging naar de Limburgse ponyclub.

Alle resultaten - www.equester.be - rubriek 'wedstrijden' 

Deel dit bericht: