Nieuwsoverzicht

Nationaal

Uittredende kampioenen over LRV-Kampioenschap

25 september 2014

Kenis-Nyssen-ANZE13X1371Zondag 28 september 2014 vindt het Nationaal Kampioenschap van LRV plaats. De Heidedravers van LRV Tielen staan in voor de organisatie van het grootste outdoor-paardenevenement van het jaar.  Samen met het Nationaal Ponytornooi op 5 oktober 2014 te Izegem, vormt het hét absolute hoogtepunt van het LRV-jaar.  Dat was het ook voor de Nationale kampioenen van 2013. Pieter Kenis van LRV Beerse met Gines van de Klundert (v. Chatman) en LRV- dressuurkampioen Wim Nyssen van LRV Bredene met Aramis O (v. Cappucino van Berkenbroek).

 

Pieter Kenis: “Nationale LRV-titel betekende start van heel veel moois.”Voor Pieter Kenis van LRV Beerse betekende zijn nationale LRV-titel meer dan alleen een warme herinnering. Het was de start van een topjaar, waarin de 20-jarige Kenis van de ene internationale overwinning naar de andere sprong. “Ik wilde  absoluut eens nationaal kampioen worden en dat dat vorig jaar al lukte was fantastisch. Het voelde voor mij als een bevestiging dat zowel ik als Gines, op dat moment pas zeven jaar, klaar waren voor een stapje hoger. Ik was er dit jaar opnieuw heel graag bij geweest, maar ik ben ondertussen als stalruiter aan de slag en  ben regelmatig in het buitenland of op internationale wedstrijden. Ik heb twee LRV-tornooien mee gesprongen en ik had een paard in de springklasse Zwaar en één in Midden. Maar op de dag van het Provinciaal Ruitertornooi was ik nog op de terugweg vanuit Arezzo. Dat betekende dus geen selectiepunten  en dus ook geen selectie. Ik zal zondag dus mijn titel niet kunnen verdedigen, maar ik sta wel op de eerste rij om te supporteren voor mijn vriendin Charlotte Mathyssen en voor al mijn andere LRV-vrienden.” Zegt Pieter Kenis.Wim Nyssen: “ Ik ben benieuwd naar het niveau van ZZ-klasse in andere provincies.” Wim Nyssen van LRV Bredene won vorig jaar het individueel kampioenschap in de dressuurklasse Zwaar 2. Ondertussen is de klasse ‘ZZ’ de hoogste dressuurklasse binnen LRV geworden. “Mijn ZZ-paard  Aramis O,  heeft een paar maanden zomervakantie gekregen na een lichte blessure. Ik ben dus niet gestart in de ZZ-klasse en heb weinig zicht op het niveau van de combinaties buiten LRV West-Vlaanderen.  Ik ben daar echt benieuwd naar. Ik heb dit jaar drie nieuwe jonge paarden gestart, waaronder één in de klasse ‘Zwaar 2’ en die zijn alle drie geselecteerd. Het wordt dus een drukke dag in Tielen. Ik maak immers ook deel uit van het achttal ‘Zwaar A’.” Aldus Wim Nyssen die in Tielen ook nog het achttal Zwaar B zal commanderen.   GROEPSDRESSUUR: LRV BREDENE KLAAR VOOR TITELSTRIJD Herman Nyssen: “We zitten heel dicht bij beste vorm.”
Herman Nyssen, vader van Wim, won vorig jaar in het eigen West-Vlaanderen de nationale titel in de groepsdressuur met zijn achttal ‘Zwaar A’. Ook dit jaar lijkt de commandant van LRV Bredene klaar voor de titelstrijd. Al is dat nu wel in het hol van de Antwerpse leeuwen, die traditioneel sterk zijn in het onderdeel groepsdressuur. “We hebben een goed seizoen gedraaid en tijdens onze demonstratie op het Provinciaal Kampioenschap te Wingene, heb ik gemerkt dat we heel dicht bij onze beste vorm zitten. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar wel in een min of meer vaste bezetting kunnen werken en dat scheelt. Toen werd pas op het Provinciaal Kampioenschap duidelijk wie onze achtste man zou worden. We zitten dus met een groep die heel goed op elkaar ingespeeld is en dan is het niet verwonderlijk dat uniformiteit en afstanden onze grootste troeven worden.”  weet de ambitieuze commandant van LRV Bredene, die deze week nog enkele oefenmomenten inlast waarop de details worden bijgeschaafd.

Deel dit bericht: