Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciale LRV-Kampioenschappen 20 & 21 september - een overzicht

23 september 2014

paradeHet afgelopen weekend stond voor LRV in het teken van Provinciale Kampioenschappen. Zowel bij de paarden als bij de pony’s werden er nog verschillende kampioenschappen afgewerkt. Ondertussen zijn alle Provinciale Kampioenen bekend en kunnen de voorbereidingen op de nationale LRV-Kampioenschappen volop van start gaan. Een overzicht van het voorbije, drukke weekend ...

Provinciale ponykampioenen LRV Limburg

De ponywerking van LRV Limburg kreeg in een organisatie van LRV Genk een mooi kampioenschap geserveerd. In de hoogste klasse groepsdressuur won LRV Peerhet kampioenschap. Jana Theybers van LRV Ophoven won met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo) de dressuurklasse DL2. In CL2 was er goud voor Julie Vangeloven van LRV Ophoven met Norma van ’t Eppel (v. Il Natrio van de Zwartbleshoeve). Zoë Niessen van LRV Elen won met Fleur de klasse BL1. AB2 was voor Linde Haeldermans van LRV Bocholt met Appie (v. Vennebos Summer Fun) en in de categorie voor de allerkleinste pony’s aB1, was de zege voor Olivier Bosch van LRV Vlijtingen met Poekie.

In de springklasse D-Midden kon alleen Laurine Thijs van LRV Hoeselt met Javanais vd Bakkershoeve foutloos blijven. Dat was meteen goed voor een provinciale titel. Lauren Moors van LRV Vlijtingen won de Limburgse titel in het stijlrijden met Surprise. Aaron Tijskens van LRV Bocholt won met Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas) het stijlrijden in CM. De Barema-A wedstrijd was voor Ine Jansen van LRV Bocholt met Aborra van de Bremhoeve (v. Nabor). In de klasse B-Licht konden vier combinaties zich voor de barrage selecteren. Daarin kwam de snelste foutloze rit op naam van Ylona Thys van LRV Vlijtingen met Beauty HF. Emmaly Panis reed met haar Oaddington’s O’Malley (v. Marits Mystique) dan weer met de meeste stijl rond.

Provinciale ponykampioenen LRV Antwerpen

Ook de Antwerpse ponywerking kent zijn kampioenen. In de groepsdressuur gaat de zege naar LRV Merksplas. Het achttal van commandant Diane Kooremans won voor het achttal van LRV Rijkevorsel en LRV Kontich. In de dressuurklasse DL2 ging de zege naar Benthe De Houwer van LRV Merksplas met Jus De Pomme (v. Eternity van de N.Ranch). Julie Geerts van LRV Veerle won de klasse CL2 met Alisto (v. Shining Starr Aristo). Vicky Wijnen van LRV Schoonbroek was de beste in de reeks BL1 met Lila van den Hoek (v. Rakker L). In de klasse AB2 was er goud voor Nisse Van Gorp van LRV Gierle met Dusty en in aB1is Fennah Croenen van LRV Heist op den Berg met Rimrock de nieuwe Provinciale Kampioen.

Charlotte van Duppen zette een bijzondere prestatie neer in de reeks D-Midden. Ze plaatste maar liefst 3 pony’s voor de barrage en won met Mellomacho (v. Machno Carwyn) voor Glenn De Laet uit Vorselaar. Charlotte pakte ook de plaatsen drie en zes. Amber Van Den Brande van LRV Bevel won met Prodises Daan (v. Wielgerma’s Nelson) het stijlrijden. Pieter Jan Helsen van LRV Arendonk won met Fragiel AH de barema-A-wedstrijd in de klasse C-Midden. Het stijlrijden was voor Louis Wauters van LRV Mersplas met Eye Toy (v. Evenaar). In de klasse B-Licht was er goud voor Cis Van Hoydonck van LRV Merksplas met Ten Ankers Freemanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom). In het stijlrijden was er een titel voor Nathalie De Winter van LRV Kontich met Obelix.

Provinciale kampioenen paarden LRV Limburg

Kampioenen Limburg 2014LRV Meldert vertrekt volgende zondag als Provinciaal Kampioen ‘achtallendressuur’ naar het Nationaal Kampioenschap te Tielen. In de individuele dressuur geldt hetzelfde voor Evi Steyvers met Focus. De amazone van LRV Kaulille reed de zoon van Rockefeller van de Zelm naar de eerste plaats in de ZZ-reeks. Lien Peeters van LRV Vlijtingen en Pieter Foets van LRV Grote Brogel mochten als nummer twee en drie mee op het podium. In de springklasse Zwaar is Neeltje Vanrusselt van LRV Stevoort, al een tijdje een te duchten amazone. Haar Felina van ’t Steenputtenhof (v. Apollo van het Lindebos) is razendsnel in de barrage en bovendien blijft de merrie altijd voorzichtig. Neeltje won op het Provinciaal Kampioenschap de klasse Zwaar voor Danny Loos en Tessa Aerts.

Provinciale kampioenen paarden LRV Brabant

LRV Vissenaken pakte op het Provinciaal Kampioenschap te Gelrode voor de tiende maal in zijn bestaan, de provinciale kampioenschapstitel in de hoogste klasse van de groepsdressuur. De rijvereniging Asse reed naar de tweede plaats voor het achttal van Tienen. Ben Thiry won de klasse Zwaar met Caretano Girl Z (v. Caretano Z) voor Leslie Van Hamme en Muriel Coppin. In de ZZ-klasse won Nick Jacobs van LRV Holsbeek met Dario (v. De Niro). Lily Vansweefelt van LRV Kortenaken en haar Fiero van ten Bosch (v. Muenchhausen) reden naar de tweede plaats, voor Liesbth Zwarths van LRV Haasrode Blanden.

Provinciaal Kampioenschap paarden springen LRV Oost-Vlaanderen

Philip Van Duyse van LRV Sint-Niklaas won op het Oost-Vlaams Provinciaal Kampioenschap dat georganiseerd werd door LRV Maarkedal, de titel in de springklasse Zwaar. Hij bleef zowel in de twee basisomlopen als de barrage, foutloos met Grosso Modo (v. Querlybet Hero). Erika Eeckhout van LRV Appels werd tweede met Anelka (v. Indoctro) voor Patrick Oelbrandt van LRV Sint-Niklaas met Evita (v. Querlybet Hero).

Deel dit bericht: