Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV kent zijn eerste Provinciale Kampioenen

15 september 2014

roset-kleinNa het voorbije weekend kent LRV zijn eerste provinciale kampioenen. In de individuele dressuur komen die voor het eerst uit de nieuw ingevoerde ZZ-reeks. In het springen en de groepsdressuur wijzigt er voorlopig niets en blijft de springklasse Zwaar en reeks Zwaar A in de groepsdressuur de kampioenschapsklasse.

Provinciaal Kampioenschap LRV Antwerpen – Organisatie LRV Meerhout

Stijn Rombouts allereerste ZZ-kampioen in LRV Antwerpen

stijn ROMBOUTS-zz-kleinStijn Rombouts (foto) is de nieuwe provinciale kampioen in de Antwerpse ZZ-reeks Met zes zeges op acht deelnames stond Stijn met Sir Tatch (v. Sandro Hit) bovenaan in de Antwerpse selectielijst . “Dit voelt goed na een heel regelmatig seizoen en ik kijk er naar uit om binnen twee weken het Nationaal Kampioenschap te Tielen te rijden in onze eigen provincie.” Gaf hij in een eerste reactie aan.

De meeste concurrentie kreeg de ruiter van LRV Sint Lenaarts van Annelies Van Looveren uit de organiserende rijvereniging Meerhout. Ook op het Provinciaal Kampioenschap was dat niet anders. Ze werd tweede met Agami van ‘t Gestelhof en reed naar een derde plaats met Baron van ’t Gestelhof. Allebei nakomelingen van Saros van ’t Gestelhof overigens. Annelies voelde zich blijkbaar goed op de mooie dressuurterreinen van de familie Cools in Meerhout, want ze won er de klasse Zwaar 2 met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof).

Hanne Stes na indoor- nu ook outdoor-kampioen

hanne stes-kleinHanne Stes (foto rechts) van LRV Loenhout bewees in Meerhout, dat Provinciale Indoorkampioenen ook buiten kampioen kunnen worden. Met Creatuur V (v. Thunder van de Zuuthoeve) won ze in een barrage met acht combinaties. Hanne en Creatuur reden tot begin dit jaar al verschillende ereplaatsen bij elkaar op provinciale en nationale kampioenschappen, maar miste de titels vaak op een haar na. Na haar winst op het indoorkampioenschap, lijkt de ban gebroken en kan Hanne het wel afwerken in barrages van belangrijke wedstrijden. Pieter Vanhoof van LRV Meerhout, werd dankzij een foutloze barrage tweede met de zevenjarige Hera d’Hessy (v. Chatman). Dirk Vinckx van LRV Meer kreeg zeven strafpunten op zijn barragerapport met Borus. Goed voor een derde plaats. Paul Scheirs (Eros van de Kapelleboshoeve) van LRV Schriek en Charlotte Matthysen (Brave-Girl van het Aertshof) pakten plaats vier en vijf.

Favoriet LRV Pulderbos maakt verwachtingen waar

In de groepsdressuur was LRV Pulderbos uitgesproken favoriet en de selectie van commandant Gust Lenaerts maakte die rol helemaal waar. “We reden een goede proef. Naar het Nationaal Kampioenschap toe, wil ik graag nog meer tempo en expressiviteit, dan moeten we te Tielen ook een hoofdrol kunnen spelen.” Aldus een tevreden, maar ambitieuze Gust Lenaerts. LRV Herenthout reed naar de tweede plaats. LRV Lichtaart werd derde. LRV Grobbendonk werd vierde en daarmee zet het LRV-gewest Herentals zijn bijzondere interesse in groepsdressuur extra in de verf.

Provinciaal Dressuurkampioenschap LRV Oost-Vlaanderen – organisatie LRV Maarkedal

Kevin De Baere en LRV Bazel zijn nieuwe dressuurkampioenen

In LRV Oost-Vlaanderen is Kevin De Baere van de organiserende LRV-vereniging Maarkedal de nieuwe Provinciale Kampioen. Hij won in de ZZ-reeks met Don Juan van het Weidsehof (v. Don Renoir). “Don Juan is in eigendom Marnix Laemont, de voorzitter van LRV Maarkedal. Het is een paard met een sterke galop en ik vermoed dat de pirouettes de doorslag gegeven hebben. Op het Nationaal Kampioenschap, binnen twee weken te Tielen, ga ik proberen zo sterk mogelijk te rijden, maar ik heb eigenlijk totaal geen zicht op de concurrentie vanuit de andere LRV-provincies. Ik ga alleszins mijn uiterste best doen om LRV Oost-Vlaanderen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.” Zegt de nieuwe Oost-Vlaamse Kampioen. Angelique Hostyn van LRV Brakel pakte een zilveren medaille met Don Weltstein (v. Dormello) en Dirk De Boeck van LRV Oosterzele reed naar het brons met Abiran Van Loo (v. Quavarotti). In de klasse Zwaar 2 won Philippe Geeroms met de schimmel Umaik-TL (v. Metall).

Groepsdressuur: Goud voor LRV Bazel

In de groepsdressuur was het goud voor LRV Bazel en dat leverde een fiere en tevreden commandante Reinhilde Van Raemdonck op die in een eerste reactie vooral de samenhang van club benadrukte.

Provinciaal Kampioenschap LRV West-Vlaanderen – organisatie LRV Wingene

Wilfried Nyssen wint ZZ-Kampioenschap

Wilfried-EquitimeWilfried Nyssen (foto) van LRV Bredene mag straks met Canto (v. Saros van ’t Gestelhof) als West-Vlaams Provinciaal Kampioen naar het Nationaal LRV-Kampioenschap te Tielen op 28 september. Hij won voor Dirk De Mare van LRV Ardooie met Dijon (v. Lord Sinclair I) en Elise Steuve van LRV Lo Reninge met Winnetou (v. Jetset D). In de klasse Zwaar 2 is de zege voor Kim Claus van LRV Bredene met Orka (v. Conto).

Hans Callewaert blijft als enige foutloos en wint provinciale titel

In het Provinciaal Kampioenschap Springen van de klasse Zwaar wint Hans Callewaert van LRV Ardooie de provinciale titel met V de Vie. Hij is de enige van de achttien deelnemende combinaties die foutloos kan blijven. Jonas Vangheluwe van LRV Lo Reninge is met Coco-Chanel (v. Voltys de Ste Hermelle) de snelste vierfouter en wordt tweede voor Ruben Lannoo van LRV Pittem met Belle d’ Or (v. Tresor).

LRV Bredene maakt zich klaar voor Nationale Kampioenschappen

Het Zwaar A-achttal van LRV Bredene is als enige actief is in de hoogste klasse van de West-Vlaamse groepsdressuur. Ze worden dus logischerwijs jaar na jaar Provinciaal Kampioen. In Wingene maakte LRV Bredene van hun optreden een stevige en doorgedreven training en de volgers zagen dat het goed was. Ondanks gebrek aan concurrentie, behoort Bredene elk jaar tot de favorieten voor de nationale titel en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. De komende twee weken wordt er ongetwijfeld nog stevig getraind in de kustgemeente door commandant Herman Nyssen en zijn troepen om er helemaal te staan op 28 september.

Deel dit bericht: