Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV'ers op weg naar WEG - volg ze via www.equifans.be

25 augustus 2014

Donckers K-AKEN14Y3953Met Karin Donckers (Eventing) en Eveline Van Looveren (Para-equestrian) zijn er twee LRV-leden aan de slag op de Wereldruiterspelen te Caen. Bij de grote Belgische delegatie zitten er nog een aantal deelnemers die bij LRV leerden paardrijden. Dressuuramazone Julie De Deken was als ponyruiter lid van LRV Lint. Olivier Philippaerts was lid van de ponyclub van LRV Meeuwen en eventingruiter Joris Vanspringel was lid van LRV Schoonbroek en deed zijn eerste kampioenschapservaring op, op een EK voor Landelijke Ruiters.


Karin Donckers - LRV Minderhout - Eventing

Karin Donckers (foto boven) van LRV Minderhout reist met ambitie af naar Normandië. Ze heeft aan Fletcha van het Verahof (v. Vigo d’ Arsouilles ), die gefokt werd bij Peter Van Damme in het Oost-Vlaamse Hamme. Een erg competitief paard waarmee ze in juli nog vijfde werd te Aken. De achtvoudige Belgische kampioen verwacht een technische cross en daarvoor vindt ze Fletcha van het Verahof het meest geschikte paard. “Hij is met zijn negen jaar misschien nog jong voor een wereldkampioenschap en hij heeft nog niet veel ervaring op 4*-niveau, maar Fletcha is een paard dat gewoon alle vertrouwen geeft.” zegt Karin Donckers. Het dressuuronderdeel van de eventing wordt op 28 en 29 augustus verreden in Haras le Pin. Op zaterdag 30 augustus vindt daar ook de cross-country plaats en op zondag 31 augustus kennen we na de afsluitende jumping de medaillewinnaars in het individuele en het landenklassement.

Eveline Van Looveren – LRV Brecht – Para-Equestrian Graad 1a

Van Looveren E-KENT10L22561Eveline Van Looveren van LRV Brecht gaat voor de tweede opeenvolgende maal naar de Wereldruiterspelen. In Kentucky eindigde Eveline zesde. Eveline, die na een ongeval in 2000 drie maanden in coma lag en er een verlamming van haar rechterlichaamshelft aan over hield, won met haar achtjarige BWP’er Excelent dit jaar al Belgium Cup. Ze vertrekt dus met vertrouwen richting Caen. Eveline komt uit in Graad Ia en komt dinsdagavond 25 augustus voor het eerst in actie.

Het volledige programma van de Wereldruiterspelen vindt u via: http://www.equifans.be

Deel dit bericht: