Nieuwsoverzicht

Nationaal

Sterke prestaties LRV-ruiters en door LRV/BWP geselecteerde jonge paarden op BK

18 augustus 2014

gesvesOp het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden te Gesves presteerden verschillende LRV ruiters sterk. Ook een aantal BWP-paarden, die via de SBB-Competitie voor Jonge Paarden een wildcard verdienden, lieten zich opmerken in Gesves. Bij de zesjarigen werd nationaal kampioen Lennert Korsten 14e met Ilusie ‘Q’ ‘FVD’ (Quite Capitol x Concorde). De combinatie van LRV Lommel kreeg één strafpuntje tijd in de basisomloop. Stef Bossaerts van LRV Broechem werd met Indiana vh Kapelhov (Chatman x Pinkus) 32e in de finale van de zesjarigen.

Zijn broer Nick Bossaerts won een dag eerder de troosting van de zesjarigen met Udette Z (Udarco van Overis).

Bij de vijfjarigen werd nationaal kampioen Jasmijn van de Renthoeve (Douglas x Baloubet du Rouet) 25e in de finale met Wim Vinckx van LRV Meer. De merrie van fokker Bart Sips uit Brecht kreeg één fout in de barrage. Gilles Thomas, die zich via de finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden had geplaatst, kreeg in de finale één fout met Je T'Aime Flamenco (Flamenco Desemilly x Darco).

Ook verschillende LRV-ruiters reden zich de afgelopen week te Gesves in de kijker en in de prijsuitreiking. Bij de vierjarigen konden 9 combinaties dubbel foutloos blijven. Zij worden beloond met de titel ‘elite’. Op de tweede plaats eindigde Chaouki Rijnders van LRV Sint-Katelijne-Waver met Kobe of Ballmore (v. Chacco Blue) en Nick Bossaerts reed met Kornelia (v. Diabeau).Bij de vijfjarigen reed Jan Lamberts van LRV Kester zich met Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) naar een zevende plaats.

Deel dit bericht: