Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bestuurswissel aan de top van LRV

16 juli 2014

georgesGeorges Van Keerberghen volgt Sonja De Becker op als voorzitter van de Landelijke Rijverenigingen vzw
 
LRV-voorzitter Sonja De Becker gaf begin juli te kennen aan het Nationaal Bestuur van LRV,  dat ze haar mandaat niet langer kan combineren met haar professionele taken en functie als ondervoorzitter van de groep Boerenbond.  De heer Georges Van Keerberghen, eveneens lid van het hoofdbestuur van Boerenbond, werd vervolgens door Boerenbond afgevaardigd ter opvolging van Sonja De Becker als bestuurslid binnen LRV.

Op de Algemene Vergadering van LRV van woensdag 16 juli 2014, werd zijn kandidatuur aanvaard en werd hij vervolgens door de Raad van Bestuur verkozen als nieuwe voorzitter van de Landelijke Rijverenigingen vzw. 

 

Ik ben en blijf gebeten door de LRV-microbe!

Sonja De Becker, die van thuis uit al snel in aanraking kwam met paarden en de werking van LRV, kijkt met een goed gevoel terug op de voorbije acht jaren, waarin LRV onder haar voorzitterschap heel wat veranderingen doormaakte.“De invulling van het mandaat en de functie van LRV-voorzitter, was niet langer combineerbaar met mijn opdracht en mijn werkzaamheden als ondervoorzitter van Boerenbond. Als ik iets doe, dan wil ik dat met de volle drive en 100 % focus en engagement doen. Dat vraag ik van mijn medewerkers en dus ook van mezelf. Als ik het engagement en de drive in LRV zie, dan gaat het over percentages die ver boven die 100 %-grens liggen. Door een alsmaar groeiend takenpakket in mijn professioneel leven bij Boerenbond, kan ik die 100 % helaas niet meer garanderen en LRV verdient meer dan dat !” zegt Sonja De Becker, die LRV uiteraard een heel warm hart blijft toedragen.

 

LRV is van, voor en door de leden!

Georges Van Keerberghen beschikt als voorzitter van onder andere Aveve, de Werktuigendagen en Agriflanders over een ruime bestuurservaring. Hij was in zijn jeugdjaren lid van LRV, afdeling Dion Valmont, maar deelnemen was toen belangrijker dan winnen. Uit die tijd zijn hem vooral het groeps- en het buitengebeuren en de hoge mate van vrijwilligheid bijgebleven.De nieuwe LRV-voorzitter heeft daar een duidelijke visie over: “Die drie aspecten zie ik nu nog steeds terugkomen binnen LRV. Op de tornooien, waar ik regelmatig te gast mocht zijn, maar ook in het dagelijks bestuur van Boerenbond, waar ik het reilen en zeilen en het budgettaire aspect van LRV steeds met bijzondere interesse gevolgd heb. Paarden en ‘paardenmensen’ boeien mij dus, en LRV en BWP zijn absoluut geen vreemden. Ik ben er van overtuigd dat we op de ingeslagen weg verder moeten. Professionaliseren binnen de eigenheid van LRV. Met de nadruk op het landelijke karakter van de beweging en op het vrijwillige aspect. Want LRV is immers van, voor en door de leden. De voorzitter en het nationaal bestuur zijn slechts een klein radartje in het grote geheel.” 

 

Deel dit bericht: