Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale Finale SBB-Competitie voor Jonge Paarden levert mooie sport op

30 juni 2014

Prizegiving 6 Years-HULS14D4859De Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden vond plaats op Stal Hulsterlo in een organisatie van LRV Kieldrecht-Vrasene en dat bleek, zoals vooraf algemeen aangenomen, de perfecte locatie. De regen in de voormiddag had weinig vat op de spring- en dressuurbodems en de springpaarden kregen mooie parcoursen voorgeschoteld. In de namiddag klaarde de lucht boven Meerdonk en omgeving uit en kon het publiek samen met de fokkesr, eigenaars en opvallend veel handelaars, genieten van mooie spring- en dressuursport.

(op de foto: Lennert Korsten, Vicky Smits en Birgit Ceuleers - foto: www.caremans.be)

Jumping - zesjarigen

Korsten L-HULS14D4761Na twee omlopen stonden nog 16 van de 82 gestarte combinaties op een ‘clean sheet’. Na de barrage bleven er daar 5 van over. Lennert Korsten was met Ilusie “Q” “FVD” (v. Quite Capitol, vm: Concorde) de allersnelste. Deze opvallende schimmelmerrie werd gefokt bij François Van Duffel in Balen. “Ze is heel snel en ze heeft heel veel vermogen en ze is soepel en ze heeft een super instelling.” Zegt de 17-jarige Lennert Korsten van LRV Lommel die ook al in Heusden won met dit paard. Nick Bossaerts van LRV Broechem reed Udette Z (v. Udarco van Overis) naar de tweede plaats, voor Nick Adriaensen van LRV Rijkevorsel met Izzy vd Middelstede (v. Cicero Z). Izzy komt uit dezelfde moederlijn, waar ook de twee internationale toppaarden Torinto vd Middelstede en Domino vd Middelstede uit komen. De vierde plaats is voor de BWP-gekeurde hengst Iron Man van ’t Meulenhof (v. Parco) onder gelegenheidsruiter Frederik Dekens van LRV Kester. Op plaats vijf volgt Nick Vrins met Cumthago C (v. Cumano BD) en dat is ook een goedgekeurde BWP-hengst.

Jumping – vijfjarigen

wim vinckxBij de vijfjarigen was Wim Vinckx van LRV Meer de man in vorm. Hij plaatste maar liefst vier paarden voor de barrage. Met Jasmijn van de Renthoeve (v. Douglas, vm: Baloubet de Rouet) kwam hij als eerste in de piste en geen enkele, van de resterende 31 combinaties, kon de tijd nog verbeteren. Wim koos voor twee heel scherpe wendingen en het fokproduct van Bart Sips uit Brecht, dacht daar helemaal in mee. Jasmijn is een halfzus van Gretel S, waarmee Jeroen De Winter van LRV Sint-Katelijne-Waver al won in de SBB-Competitie 2012 en Belgisch Kampioen bij de zevenjarigen werd. Gilles Thomas werd tweede met de Je T’aime Flamenco (v. Flamenco Desememilly). Koen Cerpentier van LRV Moerbeke Waas reed naar een derde plaats met Jessy van ’t Verloren Kost (v. Epleaser van ’t Heike) voor Dagmar Veldeman van LRV Appels met Josje de Regor (v. Lord Z) en nog eens Gilles Thomas met Jacarta van ’t Ravennest (v. Conterno Grande).

Jumping – Vierjarigen

De dubbel-foutloze vierjarige paarden werden voor het eerst op stijl gejureerd. Er werd daarbij vooral naar de natuurlijke aanleg en de manier van springen gekeken. De jurering leverde een klassement op waarbij Jolien Maris van LRV Sint-Katelijne-Waver met Kora (v. Erco van t Roosakker) er als beste uit komt. Ze wint voor twee profs, Joris Van Dyck met Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve) en Nick Vrins met Karmel van de Watering (v. Diamant de Semilly). In totaal bleven 32 vierjarige paarden foutloos over de twee omlopen. De beste vier BWP-paarden in het stijlklassement, krijgen namens BWP, een uitnodiging voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden in Gesves. Voor de vijf- en zesjarigen geldt deze regeling trouwens ook.

Dressuur – Zesjarigen

Smits V-HULS14D4920In de Open-Reeks Zesjarigen wint topfavoriete Vicky Smits met Safier van de Wulfsdam (v. Sandro Hit, vm: Rohdiamant). Het was pas de vijfde wedstrijd voor deze combinatie en ze wonnen er daar al vier van. Mieke Dries reed na een heel regelmatig seizoen naar de tweede plaats met Caprilli van de Kempenhoeve (v. Quarterback), voor Maarten Aerts van LRV Herselt met Johnnie Walker van de Zandzee (v. Johnson).

birgit ceuleersIn de LRV-Reeks Zesjarigen is het nationale erelint voor Birgit Ceuleers van LRV Kortenaken met Dodena (v. Vivaldo, vm: Wolfgang). Birgit en Dodena wonnen ook al in Lommel en werden tweede in Heusden. Felien Reniers van LRV Heusden wordt met Deak (v. Oscar) tweede, voor Tom Coen van LRV Grimbergen met Charmeur (v. Furst Grandios).

Dressuur – Vijfjarigen

nick van laerNick Van Laer van LRV Langdorp, wint elk jaar wel een reeks op de Nationale Finale. In 2014 is dat niet anders. In de Open-Reeks Vijfjarigen, wint hij met Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof (v. Tango, vm: Krack C).  Annelies Van Looveren van LRV Meerhout wordt tweede met John van het Gestelhof (v. Johnson). Mieke Cappon rijdt met Jinta (v. Dayano) naar de derde plaats.

 

Stephanie Walraevens van LRV Sint-Pieters-Leeuw wint met Esteban M (v. Sandro Hit, vm: Jazz) ) in Ring 5 bij de vijfjarige dressuurpaarden in de LRV-Reeks. jan michielsHubert Reygaerts van LRV Sint-Gillis-Waas wordt er tweede met Janos van de Zadori Hoeve (v. Painted Black) voor Heidi De Keyser van LRV Sinaai met Jebe van het Keyserbos (v. Rubiquil). In Ring 4 voor de vijfjarigen gaat de zege naar Jan Michiels van LRV Appels met Prinzipal II (v. Perigieux). Cyriel De Coker wordt met Jeske van ’t Lirohof (v. Filmstar) tweede voor Goele Pauwels van LRV Veerle met Enika G (v. Zenon). Het is Jan Michiels die ook de overkamping wint.

Dressuur – Vierjarigen

In de Open-Reeks bij de vierjarigen wint Kara Bosman van LRV Moerzeke met Katharina (v. Florestan, vm: Rubinstein). Kara won ook al de twee wedstrijden in Oost-Vlaanderen met Katharina en ze trok die lijn op de nationale finale gewoon door. Nils Debo van LRV Herent wordt met Figaro (v. Fürst kara bosman1Nymphenburg) tweede. Mieke Dries mag met Extravagante van de Kempenhoeve (v. Sungold) aanschuiven voor brons.

ine vandecapelleIn de LRV-Reeks wint Ine Vandecappelle van LRV Balen met Fernandez (v. Fernando Torres). Ze wordt ook tweede met Katuscha van ’t Wijnhof (v. Breemeersen Crescendo). Sarah Vanden Bergh van LRV Appels wordt met Samea (v. Scolari) derde. In de andere ring gaat de zege naar Tanja Golzenleuchter van LRV Oosterzele met Kadence van de Snydershoeve (v. Warkant van ’t Gestelhof, vm Mio D’ Baugy).Er is een tweede plaats voor Lise Lambrechts van LRV Geel Larum met Faylor vh Trichelhof (v. Lord Leatherdale) en een derde plaats voor Vince Wellens van LRV Schaffen met Kas van de Kloosterberg (v. Florenciano). Na de overkamping gaat de nationale LRV-titel bij de vierjarigen naar Ine Vandecappelle en Fernandez. 

 

  •  Media

mediaAlle parcoursen werden gefilmd en zijn verkrijgbaar via www.horse-live.com & alle deelnemers (springen & dressuur) werden gefotografeerd door Dirk Caremans en het het team van http://www.digishots.nl. Vanaf woensdag vindt u ze terug via www.caremans.be. De uitslagen staan online via www.equester.be

Deel dit bericht: