Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Competitie voor Jonge Paarden Herent II

23 juni 2014

sven grouwelsPaul Scheirs van LRV Schriek wint de tweede Brabantse manche van de SBB-competitie voor Jonge Paarden bij de zesjarige paarden. Niet met Igor VT van de Duitsschoolhoeve (v. Egrando van ’t Heike) waarmee hij al enkele wedstrijden kon winnen. Igor kreeg één fout in de tweede omloop en werd daar nog vijfde mee. Voor Herent II had hij de schimmel Conlan V. Else Coxen (v. Cumano) in topvorm. De combinatie bleef als enige van de vier barragekandidaten foutloos en zette bovendien ook de snelste tijd neer. Sven Grouwels van LRV Langdorp reed de dressuur-gefokte Indiva van de Langeweg (v. Hennessy XO) naar de tweede plaats voor Niel Vangelder van LRV Assent met Contendra (v. Contender). Denise Bruynen van LRV Wortel was terecht fier op de prestatie van Indigo van het Groeshof (v. Pommeau du Heup). Denise en Indigo reden naar plaats vier en een ticket voor de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor jonge paarden op 29 juni 2014 te Stal Hulsterlo – Meerdonk. Net als bij de zesjarigen, was het bij de vijf- en vierjarigen moeilijk om dubbel-foutloos te rijdens. In de reeks van de vijfjarigen slagen daar negen combinaties in. In de reeks vierjarigen tien. foto: Sven Grouwels met Indiva van de Langeweg - foto: Ulrike Rahn

Dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarigen wint Kelly Krieckemans van LRV Geel ten Aard met Quarissa (v. Quarterback). Wesley Bax van LRV Spalbeek komt met Da Vinci (v. Citango) heel dicht in de buurt, net als Bruno Coppin van LRV Geetbets met Iena (v. Griseldi), maar zij moeten het stellen met de plaatsen twee en drie.

In de open-reeks is Vicky Smits met Saffier van de Wulfsdam (v. Sandro Hit) opnieuw te sterk voor de verzamelde concurrentie. Mieke Dries wordt met Caprilli van de Kempenhoeve (v. Quarterback) tweede voor Nicky Peeters met Condiblesse vd Kempenhoeve (v. Don Corazon).

In de LRV-reeks voor vijfjarigen wint Hans De Schutter van LRV Geel ten Aard met Jana V (v. Tuschinki). In de Open reeks is de zege voor Gigi Van Der Leest (v. Evita B). Jan Michiels van LRV Appels wint met Fürst Dinaro (v. Fürst Nymphenburg) in de LRV-reeks. In de open-reeks wint Sakina Van Dyck van LRV Schriek met Kai Moons-Welt van het Veerpont (v. Romanov).

Deel dit bericht: