Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Gewest Tielt

19 mei 2014

sbb imageHet gewest Tielt kon voor het tweede jaar op rij terecht bij eventingruiter Vincent Martens in het West-Vlaamse Kanegem voor knappe wedstrijdterreinen. Bij de zesjarige springpaarden kwamen 27 combinaties aan de start. Twee combinaties konden na twee omlopen een blanco strafblad voorleggen. Ice Cream de la Place (Ugano Sitte x Skippy I) met ruiter/eigenaar Dimitri Hooft van LRV Middelkerke en I’m Playboy (v. Colman) onder het zadel van Jolien Demeyer van LRV Wingene. In de barrage kregen de twee combinaties elk een fout maar de tijd van Dimitri Hooft was net iets scherper. Zijn Ice Cream de la Place werd gefokt bij Leon en Manuelle Van Overmeeren in het Henegouwse Russeignies in de schaduw van de Kluisberg.

Amber Goethals van LRV Bassevelde die in de Oost-Vlaamse manches van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden al knappe prestaties neerzette, werd dankzij een foutloze eerste omloop en één fout in de tweede omloop, derde met Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II).

Dressuur

In de LRV-klasse voor zesjarige dressuurpaarden was de zege voor Annemie Campe van LRV Maldegem met haar Grace Ann Z (Griseldi x Latano). In de Open-klasse was Michelle Vettenburg met Chess van de Burggrave (v. Johnson) de enige kandidate. Ondanks het gebrek aan tegenstand reed zij een mooie score bij elkaar. Ook bij de vijfjarigen ging de overwinning naar Michelle Vettenburg met haar Delvaux van de Burggrave. Opmerkelijk detail: zowel Chess als Delvaux komen uit de merrie Where Are You Go (v. Santiago) en zijn producten van de hengst Johnson. In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden ging de zege naar Jan Michiels van LRV Appels met Prinzipal II (v. Perigieux). Voor Jan Michiels is dat meteen de tweede zege in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Hij won eerder al in Kieldrecht-Vrasene en werd tweede in Eksaarde-Doorslaar. In de reeks vierjarigen LRV won Manon Claeys van LRV Maldegem met Flynn (v. Vivaldi). In de Open-reeks ging de zege naar Nils Debo van LRV Herent met Figaro (v. Fürst Nymphenburg).

Deel dit bericht: