Nieuwsoverzicht

Nationaal

?SBB Competitie voor Jonge Paarden Eksaarde-Doorslaar

12 mei 2014

karaLRV Eksaarde-Doorslaar had geen geluk met de weersomstandigheden afgelopen weekend. Vooral op zaterdag viel de regen met bakken uit de lucht in het Waasland. Op zondag waren er meer droge momenten en kreeg de wedstrijd bij de zesjarigen een spannend einde. Vier van de 51 gestarte combinaties bleven foutloos na twee omlopen. In die barrage kreeg Steven Verwaeren van LRV Appels één fout met Island Temptation van ’t Zand (v. Lord Z). Kelly Vercauteren van LRV Moerbeke-Waas kon wel foutloos blijven met Ibora (v. Deauville de la Vie). Ze deed het rustig aan in de barrage en dat leverde haar meteen een derde plaats op. Veel sneller ging het eraan toe bij de nummers één en twee. Matthias De Muynck van LRV Bassevelde met Ilana van het Dennehof (v. Ogano Sitte O) versloeg zijn clubgenote Iris Goethals met Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II). Ze finishten allebei op minder dan 20 honderdsten van een seconde en bleven mooi foutloos.

In de dressuur was Kara Bosman (foto) van LRV Moerzeke in goede doen. Ze won de open reeks voor de vijfjarigen met Don Johnny (v. Don Schuffro) en ze won de open-reeks bij de vierjarigen met Katharina (v. Florestan I). Kara werkt al een tijdje als zelfstandig amazone en ze rijdt zich regelmatig in de kijker. Dat was in Eksaarde-Doorslaar niet anders, ze weet dus perfect waarover ze praat als ze het over jonge dressuurpaarden heeft. “De vierjarige merrie Katharina loopt met meer en meer vertrouwen en kracht door de proef en Don Johnny begint ook stilaan te leren wat ‘proeflopen’ is. Ik ben heel tevreden met de evolutie van de paarden én met de inspanningen die LRV Eksaarde-Doorslaar gedaan heeft om het, ondanks de regen, voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.”

In de LRV-reeks voor de zesjarigen staat met Felien Reniers van LRV Heusden met Deak (v. Oscar), dezelfde combinatie als op de SBB-Competitie voor Jonge Paarden van LRV Kieldrecht-Vrasene vooraan. Zelfde scenario in de open reeks van de zesjarigen. Daar wint Angelique Hostyn van LRV Brakel met Roxborough (v. Royal Jubilee). In de LRV-reeks vijfjarigen wint Heidi De Keyser van LRV Sinaai met Jebe van het Keyserbos (v. Rubiquil). Jan Michiels van LRV Appels die in Kieldrecht-Vrasene won, reed naar de tweede plaats met Prinzipal II (v. Perigueux). In de LRV-reeks voor vierjarigen gaat het goud naar Tanja Golzenleuchter van LRV Oosterzele met Kadence van de Snydershoeve (v. Warkant van ’t Gestelhof). 

Deel dit bericht: