Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-competitie voor Jonge Paarden Kieldrecht-Vrasene

05 mei 2014

hens iceDe terreinen van Stal Hulsterlo kregen afgelopen zondag zowel dressuur- als springcombinaties op één en dezelfde dag en dat maken ze niet zo gauw mee in de knappe hippische infrastructuur in Meerdonk. De eerste Oost-Vlaamse manche van de SBB-competitie voor Jonge Paarden, betekende alvast een perfecte repetitie voor de nationale finale die op 29 juni 2014 op dezelfde locatie plaatsvindt.

Dressuur

In de LRV klasse voor zesjarige dressuurtalenten gaat het goud naar Felien Reniers van LRV Heusden met Deak (v. Oscar). Deze combinatie won recent ook nog op de provinciale dressuurdag van LRV Limburg in de klasse Midden 2 en nestelt zich meteen in het kransje favorieten voor een nationale titel. In de open klasse is het goud voor Angelique Hostyn van LRV Brakel met Roxborough (v. Royal Jubilee). Bij de vijfjarigen is er winst voor Jan Michiels (LRV-klasse) van LRV Appels met Prinzipal II (v. Perigieux) en Mieke Cappon met Jinta (v. Dayano). Bij de vierjarigen wint Sarah Vanden Bergh van LRV Appels de LRV-klasse met Kiara van de Wolfsgracht (v. Fairplay Du Manoir). Bij de collega’s van de open-klasse wint Kara Bosman van LRV Moerzeke met Katharina (v. Florestan I).

Springen

Voor de barrage van de zesjarigen konden zich 13 combinaties na twee foutloze omlopen plaatsen voor de barrage. In die barrage bleven vijf combinaties opnieuw foutloos. De snelste was Matthias Hens van LRV Bevel met Ice Princess van ’t Heike (v. Corrado I) (foto) van fokker en eigenaar Karel Boonen uit Kasterlee. De tweede plaats is voor Matthias Poggemöller met Lara (v. Larimar) voor Joppe Broecks met Cassi-Lano C (v. Cassini II). Benny Van De Walle van LRV Eksaarde Doorslaar wordt vierde met de BWP’er Innocent van ’t Eindeken (v. Deauville de la Vie) die gefokt werd bij Nico Engels en Peggy Schamphelaere uit Lokeren. Matthias De Muynck van LRV Bassevelde rijdt met Ilana van het Dennehof (v. Ogano Sitte) netjes een foutloze barrage en wordt vijfde.

Deel dit bericht: