Nieuwsoverzicht

Nationaal

De Nationale ponykampioenen Eventing zijn gekend

27 april 2014

Gavere Emma DhaenensAfgelopen zaterdag sloten de LRV-ponyruiters hun eventingseizoen af. LRV Gavere zorgde voor een faire maar selectieve cross, waarbij de waterhindernissen de grootste uitdaging vormden. In de hoogste reeks nam Emma Dhaenens van de organiserende ponyclub meteen de leiding na haar sterke dressuurproef, op de voet gevolgd door Jasper Peeters (LRV Rijkevorsel). In de cross country bleven vijf combinaties foutloos en ook op het springparcours bleef het spannend. Emma Dhaenens kwam als leider in de piste en de spanning steeg meteen tot een absoluut hoogtepunt in en om Gavere. Maar Emma hield het hoofd kool en stuurde   Jirondine "V" van het Juxschot (v. Hoppenhof’s Victor) foutloos rond.

De familie Dhaenens kocht Jirondine als vierjarige pony. Het was zus Lisa die hem eerst onder het zadel had. In 2012 nam Emma hem over. In Gavere reed de combinatie de allerlaatste wedstrijd samen. En dus vloeiden er wel wat traantjes toen de erelinten werden uitgereikt. Gelukkig waren de meeste tranen van geluk en ontroering. “Ik ben hier enorm blij mee!” lacht Emma Dhaenens. “ Zeker als je weet dat dit mijn laatste wedstrijd met Jirondine V van het Juxschot was. Ik had nooit gedacht dat ik in dit sterk deelnemersveld de Nationale titel zou kunnen pakken. Er namen hier verschillende combinaties deel die vorig jaar het EK voor pony’s hebben gelopen. Heel sterke combinaties dus. Ik heb toen bewust de verplichte selectiewedstrijd in Waregem laten schieten om te focussen op de Nationale LRV-Eventingwedstrijd in Affligem. Toen lukte het niet en ging het erelint naar mijn clubgenoot Jarno Verwimp. Dat het nu wel lukt, hier in ons eigen Gavere, maakt het allemaal nog mooier.” Aldus een overgelukkige dochter van mede-organisator Nico Dhaenens die al zijn vrije tijd de afgelopen maanden naar de organisatie van het Nationaal Kampioenschap zag gaan.

Jarno Verwimp (Kaio du Jonckeu) maakte het feest in Gavere compleet door tweede te eindigen, voor Michelle Malisart van LRV Merksplas met Calimero (v. Large Rivers Cleopas). Jasper Peeters (LRV Rijkevorsel) en Benoit Petillon van LRV Izegem worden vierde en vijfde.

In Reeks 4 gaat de Nationale Titel naar LRV Meise Wolvertem met Tine Balcaen en Joly’s Doortje (v. Polsbury Pajero). Jorich Spits van LRV Merksplas pakt zilver met Spirit voor Lysanne Smissaert van LRV Sint-Lenaarts met Idool van het Rozendaelhof.

De overige winnaars van de dag zijn:

  • Reeks 1 : Caroline Van Rossum, A-Jirka (LRV Zoersel)
  • Reeks 2 : Jarno Verwimp, Hambroek's Benthe (LRV Gavere)
  • Reeks 3 :
  1. Michelle Malisart, Catrien (LRV Merksplas)
  2. Jan Henrard, Yakari (LRV Meise-Wolvertem)
  3. Ineke Artoos, Gitta vh Avenhof (St-Joris-Winge)
  4. Davy Goris, Nonstop (LRV Merksplas)
  5. Gauke Simons, Bovenheigraaf's Carlo (LRV Wuustwezel)
  6. Lieze Deschrijvere, Jolly's Dallas (LRV Izegem)

Hierbij alvast de volledige uitslag.

Deel dit bericht: