Nieuwsoverzicht

Nationaal

Eventing Lummen: Steven Konings tankt vertrouwen in Lummen

07 april 2014

stevenkoningsSteven Konings heeft in Lummen vertrouwen getankt voor het Nationaal LRV-Eventingkampioenschap te Vechmaal volgende zondag. Na de dressuur stond de ruiter van LRV Guigoven nog op de vierde plaats, maar een foutloze cross en een foutloze jumping leverden een eerste plaats op in de klasse Zwaar. Hij was één van de twee combinaties die binnen de vooropgestelde tijd kon finishen. Dat toont meteen aan dat de conditie van zijn Calvana S Z (v. Calvaro) meer dan oke is.

Lore Poelmans van LRV Vorselaar, reed met Camelot vh Strateneinde (v. Up to Date) ook een sterk dressuurnummer. Daarmee legde ze de basis voor haar tweede plaats. De tweede op rij na haar prestatie van vorige week in Overpelt. Lore Poelmans wordt dus ook een combinatie om te volgen in Vechmaal. Peter De Backer (LRV Bassevelde) wordt derde met zijn ‘trouwe’ Tulain vh Krekenhof (v. Palestro van de Begijnakker). Sven Grouwels liet zijn Vennoot van de Melle (v. Feo) een weekje rusten met het oog op het Nationaal Kampioenschap maar met Fenner (v.Randel Z ) reed de ruiter van LRV Langdorp wel naar de vierde plaats. Marilyn Wuytack (LRV Waasmunster) heeft met Horsemolen Eclipse w (v. Gottwald) ook de goede vorm te pakken. Ze stond na de dressuur nog op de eerste plaats, maar reed een rustige cross met tijdsfouten als gevolg. Voor de combinatie van LRV Waasmunster was het nog maar de tweede wedstrijd in de klasse Zwaar.

In de klasse Midden wint Kevin Swaans van LRV Oud-Turnhout met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z ). Julie De Bolle (LRV Affligem) zet voor de tweede week op rij een sterke prestatie neer met haar Calipso van het Vitseroel (v. Virus de Laubry). Jeroen Mertens van LRV Vissenaken-Glabbeek, heeft zijn overgang naar de klasse Midden, goed verteerd. Hij word derde met Chess M (v. Heureka de Loge).

De klasse Licht werd over vier ringen verdeeld. Jessie Thewissen (LRV Riksingen), An Van De Vondel (LRV Kontich), Remco Geldhof (LRV Pepingen) en Raf Steegmans (LRV Genk). Meer uitslagen: www.equester.be

Deel dit bericht: