Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nummer 5 voor Sven Grouwels en Vennoot in Overpelt

01 april 2014

Sven Grouwels1LRV-Eventing in Overpelt einde maart, is een klassieker op de LRV-kalender en in klassiekers staan vaak ook de klassieke namen vooraan. Dat was dit jaar niet anders. De klasse Zwaar werd er gewonnen door Sven Grouwels met zijn Vennoot van de Melle (v. Feo). Voor het duo van LRV Langdorp was het de 40e (!) wedstrijd in de klasse Zwaar van LRV. Daar zijn de internationale wedstrijden en EK’s voor Landelijke Ruiters niet bijgeteld. Van die 40 wedstrijden kon hij er al elf winnen, waaronder een nationale titel in Lummen in 2012. In Overpelt won Sven Grouwels met Vennoot al in 2009, 2010, 2011 en 2013. Bepaald indrukwekkend!
Op de foto: Sven en Vennoot op het EK 2013 in Laintal

Top-vijf voor EK-combinaties

De tweede plaats gaat naar Rob Everaert van LRV Mol-Achterbos met Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm). Rob won in november de wedstrijd van zijn eigen vereniging Mol-Achterbos. Lore Poelmans van LRV Vorselaar wordt derde met Camelot van het Strateneinde (v. Up To Date). Raf Steegmans van LRV Genk is met Faranto van de Caetsbeek (v. Warkant) eerste Limburger in Overpelt en met Tim Ooms (Equinta van de Buitenheide) is de top-vijf volledig ingenomen door combinaties die met het EK-team, afgelopen zomer brons pakten op het EK voor Landelijke Ruiters in het Oostenrijkse Laintal.

LRV Brabant sterk in Midden en Licht

In de klasse Midden wint Stefaan Vierendeels van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde (v. Sierappel). De tweede plaats gaat naar Sarah Vandezavel (Gamine van Vrijhern) van LRV Tongeren. De derde plaats is voor Julie De Bolle (Calipso vh Vitseroel) van LRV Affligem. In de klasse Licht zijn er zeges voor Karl Piot (Geronimo Pacolet) van LRV Rotselaer, Hannelore Hegemann (Apache uit de Melle) van LRV Vissenaken, de Nederlandse amazone Evelien Hamers en voor Pieter De Gussemé (Elastica van de Haringslede) van LRV Meldert.

 Xavier Quartier wint in Zonnebeke

Ook in Zonnebeke stond er LRV-eventing op de agenda. De reeks Licht was de hoogste reeks in het West-Vlaamse Heuvelland. ‘Licht’ werd er gewonnen door Xavier Quartier van LRV Geluwe met Dublin van de Rijselpoort (v. Thunder van de Zuuthoeve). Dorien De Swaef van LRV Kerksken wordt tweede met Quinten de Ferann (v. Toulon) voor clubgenoot Rik Van Vaerenberg met Indira (v. Jeff D’Or).

Deel dit bericht: