Nieuwsoverzicht

Nationaal

Vernieuwde Ruiterhal nu ook officieel ingehuldigd

30 maart 2014

 13X2346De Vernieuwde Ruiterhal is nu ook officieel ingehuldigd. Dat gebeurde zaterdag 29 maart door Vlaams Minister-President Kris Peeters, LRV-voorzitter Sonja De Becker en Burgemeester van Oud-Heverlee Adri Daniëls. In een geanimeerd panelgesprek onder leiding van Guy Francken, hadden de drie het over hun eigen ervaringen met paarden. Over de toegevoegde waarde van paarden voor Vlaanderen en de toegevoegde waarde van de vernieuwde Ruiterschool voor LRV en voor de gemeente Oud-Heverlee. En over het belang van vrijwillig engagement.

Omdat LRV een sportfederatie in beweging is,  werd de nieuwe rijhal ingedanst en zorgden twee ponyruiters voor het lint dat door de Minister President, Mevrouw de voorzitter en de Burgemeester vakkundig werd doorgeknipt.  Het begin van een mooie toekomst voor de paardensport en LRV in Vlaams-Brabant en ver daarbuiten.

Enkele honderden genodigden,  luisterden aandachtig naar het panelgesprek en werden nadien getrakteerd op een uitgebreid buffet.  Onder hen heel veel vrijwillige bestuursleden uit de provinciale en gewestelijke besturen waarvoor de officiële opening, meteen ook een dankmoment was. "Om al onze vrijwilligers uit te nodigen, is onze hal helaas te klein, maar we kunnen niet genoeg 'Dankuwel' zeggen aan al die vrijwilligers die onze werking mee dragen." Zegt een tevreden LRV-directeur Inge Vandael.

Meer foto's 

overzicht1

met dank aan Dirk Caremans - www.hippofoto.be

Deel dit bericht: