Nieuwsoverzicht

Nationaal

Haaltert opent voorjaarsluik LRV-Eventing

18 maart 2014

emmaLRV Haaltert organiseerde afgelopen weekend de eerste LRV-eventingwedstrijd van 2014 in het Oost-Vlaamse Aaigem. Op zaterdag kwamen de pony’s in actie. Op zondag de paarden. In de hoogste reeks bij de pony’s ging de zege naar Emma Dhaenens (foto) van LRV Gavere met Jirondine ‘V’ vh Juxschot (v. Hoppenhof’s Victor). Bij de paarden toonde de Canadese amazone Jennifer Peters de beste vorm met haar Challenger Taylor’s Ledgend (v.Taylor). Na de dressuur stond ze nog op een derde plaats, maar na de cross en het jumpingonderdeel schoof ze naar de eerste plaats door.

Jennifer Peters start sterk aan 2014

Jennifer Peters (LRV Bassevelde) heeft Canadese roots, maar is al verschillende jaren actief in België en in LRV. Challenger presteert in de twee disciplines op het hoogste LRV-niveau. Jenifer Peters wordt straks een belangrijke outsider voor de podiumplaatsen op de Nationale LRV Eventingwedstrijd in Vechmaal op 13 april 2014. De tweede plaats in Haaltert was voor Steven Konings van LRV Overpelt met Winner C (v. Voltaire). Joachim Clompen van LRV Haaltert zorgt ervoor dat het brons in de organiserende vereniging blijft, hij wordt derde met Chirana Z (v. Coriano Z) voor Bart Sonck (LRV Ninove) en Raf Steegmans (LRV Genk). In de klasse Midden gaat de overwinning naar Jef Janssens van LRV Meerhout met Happy Boy (v. Electro). Dorien De Koning wordt tweede met Hassan (v. Quadrillo) voor Nele Revyn van LRV Minderhout met Eros (v. Talexis). De klasse Licht wordt verdeeld over drie ringen. Er is winst voor Pieter De Gussemé van LRV Meldert (Elastica van de Haringslede), Raf Steegmans van LRV Genk (Cokarde) en voor Kris Geeroms uit de organiserende vereniging (Moonlight G Z).

Emma Dhaenens bevestigt goede vorm van najaar

Bij de pony’s is Emma Dhaenens (LRV Gavere) aan een sterk eventingseizoen bezig. Ze werd derde in Vollezele, tweede in Zoersel en ze wint in Haaltert met haar Jirondine ‘V’ vh Juxschot, waarmee ze de week voordien ook nog aan de slag was op de Nationale Indoorkampioenschappen van LRV. Haar clubgenoot Jarno Verwimp (Kaio du Jonckeu) pakt zilver. Benoit Petillion (Hadgar) wordt derde. In reeks 4 was de zege voor Lysanne Smisaert (Idool van het Rozendaelhof) van LRV Sint-Lenaerts. Hanne Van Caneyt (LRV Kerksken), Bregje Frederix (LRV Gierle), Jef Sutherland (LRV Broechem) en Charlotte van Duppen (LRV Gierle) winnen elk een rink in ‘reeks 3’.

Uitslagen pony's - Uitslagen pony's A50 en reeks 1 - Uitslagen paarden

Deel dit bericht: