Nieuwsoverzicht

Nationaal

Alle provinciale LRV-Indoorkampioenen gekend

02 maart 2014

gewest lierVijf provinciale indoorkampioenschappen stonden er afgelopen weekend nog op het programma. In Antwerpen, Brabant en Limburg werden de provinciale indoortitels bij de paarden verdeeld, in West-Vlaanderen  reden de pony’s om de provinciale titels. In elke provincie leverden de kampioenschappen alvast spannende sport op. Het wordt nu uitkijken naar de Nationale Indoorkampioenschappen komende weekend, op 8 en 9 maart in de vernieuwde Ruiterschool te Oud-Heverlee

Hanne Stes in Antwerpen

hanne stesIn Antwerpen is Hanne Stes (foto rechts) van LRV Loenhout de nieuwe provinciale springkampioen. Hanne was de laatste jaren met Creatuur V altijd heel dicht bij een provinciale of nationale titel. In Ranst beleefde ze een droomweekend. Ze won op zaterdag ook al de Queens Cup zowel in het stijlrijden, als in de barrage. Jan Mertens (LRV Oostmalle) wordt tweede met Batida de Morango voor Bart Anthonissen (LRV Beerse) met Hindoradoo Castanoo. Matthias Hens (LRV Bevel) wint met Hisaura van 't Heike de klasse Midden. In de klasse Licht wint Stef Bossaerts van LRV Broechem met Indiana van het Kapelhof.  Het Intergewesten-kampioenschap gaat naar het gewest Lier (foto bovenaan).

Op zaterdag werd na de Queenscup ook het provinciaal indoorkampioenschap dressuur verreden, de zege in de klasse Zwaar 2 was voor Natacha Kessels van LRV Ranst met Cenzo van de Smouthoeve. Ilse Thoné van LRV Rijkevorsel wordt tweede met Coincidence S Extra. De Breeders Cup op vrijdagavond was voor de Celica-stam van Leo Van Laer uit Kasterlee. 

 Frederik Dekens is provinciale kampioen in Brabant

frederik dekensIn Brabant is kersvers papa Frederik Dekens (foto links) van LRV Kester  de nieuwe provinciale LRV-indoorkampioen van de klasse Zwaar. Frederik won met zijn merrie Narcotique des Monts voor Nick Van Laer (LRV Langdorp) met Fidler J. Axelle Claessens (LRV Rotselaar) wordt derde met Cyrina van het Lindehof.  De klasse Midden is voor Leslie Vanhamme van LRV Vollezele met Hypnose. In de klasse Licht is er goud voor Sven Grouwels (LRV Langdorp) met Indiva van de Langeweg. Het kampioenschap in de Intergewestenwedstrijd is voor het gewest Tienen-Zoutleeuw.

 

 Cedric Poets klopt favorieten in Limburg

In Limburg werden de favorieten geklopt door Cedric Poets van LRV Houthalen met Davina van de Heuvelhoeve. Topfavoriete Neeltje Vanrusselt (LRV Stevoort) wordt tweede met Felina van ’t Steenputtenhof en provinciaal outdoorkampioen Danny Loos van LRV Overpelt wordt derde met Favorite van de Boswinning. In de klasse Midden gaat het provinciale erelint naar Danny Swinnen (LRV Eksel) met Topless Hoendrikerveld. In de klasse Licht wint Jolein Martens (LRV Gellik) met Traum Lady.

Ponykampioenchappen in West-Vlaanderen

In de klasse D-Midden wint Michiel Willem van LRV Lo Reninge met Freya. Hanne Declerck van LRV Ardooie is met Kwarto de beste combinatie in het ‘stijlrijden’.  In de klasse C-Midden wint Tine Desoete van LRV Torhout zowel het ‘stijlrijden’ als de barema-A-wedstrijd. In de klasse B-Licht wint Bryan Hoflack van LRV Izegem met Moonlight van het Eikenhof de barrage. Het ‘stijlrijden’ gaat naar Lisa Denoo (LRV Passendale) met Shadow.  

Deel dit bericht: