Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nabor Cup breekt record

25 februari 2014

naborcup-gm1Afgelopen weekend werd in het kader van de provinciale ponyindoorkampioenschappen van LRV-Antwerpen de 11de editie van de Nabor Cup verreden. En met 33 deelnemende equipes bewees deze wedstrijd nog maar eens zijn waarde, wat ook mocht blijken met equipes uit alle provincies.

Bij de kleine maat is traditioneel Ten Ankers Bileander (Oleander – Alfred Pretty) het sterkst vertegenwoordigd. De equipes van deze stamvader van het BRP wisten al 6 keer de wedstrijd te winnen en lukten ook dit keer hierin. Na een barrage met 8 was het de equipe met Habibi vd Delthoeve (uit de topmerrie Tunja’s Hetty) –Joppe Van Dijck, Kiliana vh Haverveld-Mathias Renders en Ive vd Delthoeve-Twan Van Opstal die foutloos bleef en de kortste tijd neerzette. Het was trouwens voor de 4de keer dat BRP-ponyhengst Ive vd Delthoeve deel uitmaakte van de winnende equipe. Ook de tweede en de derde equipe (ook alle twee Ten Ankers Bileander equipes) bleven trouwens foutloos, zodat uiteindelijk de barragetijd de doorslag gaf.

Bij de grote maat kregen we een ruime barrage met 14 equipes en dan bleek nog maar eens dat zenuwen in zo’n equipewedstrijd een belangrijke rol spelen, want 6 equipes vielen hierin uit. De wedstrijd werd gewonnen door een afstammelingengroep van Eternity van de N.Ranch (Benneton V – Vita Nova’s Golden Boris) met King-Beauty vh Bruulhof-Joy De Smedt, Junior Enternity van Bets-Laurens Van Ingelgem en Jus de Pomme “E” vh Juxschot met Benthe De Houwer die als enige alle 3 foutloos bleven. De Large RiversCleopas equipe die vorig jaar de wedstrijd won bevestigde met een tweede plaats en een Emmickhoven’s Diego-groep werd uiteindelijk derde. Vierde was Calypso vd Vondelhoeve voor Jerome van de Vondelhoeve en Invisible “E” vh Juxschot.

remiIn de rand van deze wedstrijd ontvingen Alfons Matthys uit Noorderwijk, als fokker van Ceres (Jeffrey- Ten Ankers Bileander) en Kees Christianen uit Meerle, als fokker van Calimero (Large Rivers Cleopas-Count Orinello) de ereprijs Remi Snoeys voor hun inzet voor de ponyfokkerij.

Deel dit bericht: