Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciale LRV-kampioenschappen: Outsiders pakken titels

24 februari 2014

brabantse-kampioenenZes (!) provinciale kampioenschappen afgelopen zondag, waarvan drie voor de paarden en drie voor de pony’s. De favorieten kenden duidelijk niet hun beste dag en daar werd gretig gebruik van gemaakt door de outsiders. Geen nood voor de leiders uit de respectievelijke selectiestanden, die krijgen herkansing in het weekend van 8 en 9 maart met de nationale indoorkampioenschappen in de Ruiterschool in Oud-Heverlee.

Op de foto: Brabantse provinciale pony-kampioenen

Kelly Vercauteren wint in Oost-Vlaanderen

kellyvercauterenIn Oost-Vlaanderen was Bart Temmerman met Cayenne van ’t Goemanshof (v. Toulon) topfavoriet met zes zeges op tien wedstrijden. De 38-jarige ruiter van LRV Kalken kreeg twee fouten in de eerste omloop en dat trok meteen een streep door zijn, overigens terechte, titelambities. Zijn foutloze tweede ronde kon daar geen verandering meer in brengen. Dan maar revanche in de klasse Midden. Winst voor de ruiter van LRV kalken met Hera van de Meerdijk (v. Non Stop). Bart Temmerman had in de week voor het provinciaal kampioenschap in ’t Overdijk aangekondigd dat Kelly Vercauteren, Patrick Oelbrandt en Benny Van De Walle, zijn belangrijkste concurrenten zouden zijn. Hij kreeg helemaal gelijk. Kelly Vercauteren (LRV Moerbeke Waas) (foto) wint met Ginkepi van de Rhamdia Hoeve (v. Nabab de Rêve). Patrick Oelbrandt (LRV Sint-Niklaas) wordt tweede met Evita (v. Querlybet Hero) voor Benny Van De Walle (LRV Eksaarde Doorslaar) met Grand-Cru van ’t Schaaphof (v. Action Breaker). LRV Oost-Vlaanderen kan met een sterke equipe naar de nationale indoor-kampioenschappen. In de klasse Licht gaat de zege naar Dorien Berkers met Ginger van de Eikenbos (v. Querlybet Hero).

West-Vlaanderen uitzondering op de regel

ruben lannooRuben Lannoo (LRV Pittem) en Robin Dupon (LRV Ardooie) waren de twee West-Vlaamse topfavorieten voor het provinciaal kampioenshap in de Gaverranch. De twee plaatsen zich samen met Steven De Cock (LRV Torhout) voor de barrage. De Cock kreeg een fout met Farah van ’t Heerenveld (v. Querlybet Hero). Ruben Lannoo met Belle d’Or (v. Tresor) en Robin Dupon met Breezer van de Rotterijhoeve (v. Orlando) bleven wel foutloos. Ruben had precies twee seconden minder nodig dan zijn concurrent uit Ardooie en komt als provinciale kampioen naar de nationale indoorkampioenschappen. In de klasse Midden won Julien Van Hoenacker van LRV Geluwe met Hera van de Papendijk (v. Contact van de Heffinck). In de klasse Licht was er goud voor Camiel Capoen (LRV Lo Reninge) met Punto.

 

Pieter Foets pakt Limburgse provinciale indoordressuurtitel

pieter foetsEvi Steyvers (LRV Kaulille) en Focus (v. Rockefeller) van de Zelm, hadden het indoor-seizoen in de dressuur gedomineerd, maar op het provinciaal kampioenschap in het Woutershof moest Evi drie combinaties laten voorgaan op het podium. Pieter Foets (LRV Grote Brogel) (foto rechts) won met Edelroos van ’t Nachtegalehof (v. Rubin). Evelien Schroyen (LRV Ophoven) word t met Bento D (v. Florencio) nummer twee voor opnieuw Pieter Foets met gazpacho Ducaet (v. Saros van het Gestelhof).

Laurine Thijs klopt Thibault Philippaerts bij de pony’s in Limburg

Tibhault Philippaerts stond met twee pony’s in de top-drie van de selectielijst van de klasse D-Midden. Lauren Moors stond op plaats twee. Maar het was de nummer vier uit de provinciale selectiestand die zowel in het stijlrijden als in de Barema A het sterkst voor de dag kwam. Laurine Thijs (Javanais van de Bakkershoeve) is lid van LRV Hoeselt. Ze kon als enige in de barrage met drie kandidaten foutloos blijven. Lauren Moors (Surprise) van LRV Vlijtingen reed naar de tweede plaats. Thibault Philippaerts (Nikkeli’s First)van LRV Meeuwen werd derde. In het stijlrijden rijdt hij naar het zilver voor Lauren Moors. In de klasse C-Midden wint Aaron Tijskens (Welco van het Farasohof) van LRV Bocholt voor Ine Jansen (Aborra van de Bremhoeve). In het stijlrijden wisselen de twee clubgenoten van plaats. In de klasse B-Licht kunnen vijf kandidaten zich voor de barrage plaatsen. Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) wint in een bijzonder knappe tijd. Ze is met Sarina vijf seconden sneller dan Emaly Panis (LRV Hoeselt) met Paddington’s O’Malley, die het stijlrijden wint. In de klasse D-Licht wint Lauren Vangronsveld (Grietje van de Mispelaere) van LRV Gellik de Barema-A. In het stijlrijden is Dorien Engelen (Atleet van de Meidoorn) de beste. In de klasse C-Licht is Aaron Tijskens (Fireball) van LRV Bocholt de enige foutloze in de barrage. In het stijlrijden wint Cedric Nouwen (Lente) van LRV Stevoort.

 Jorich Spits pakt twee provinciale titels op één dag

jorich spitsJorich Spits (foto) van LRV Merksplas is aan zijn laatste seizoen bij de pony's bezig. 2014 wordt er alvast één om in te kaderen want hij werd zowel provinciaal kampioen in D-Midden als in C-Midden. In de klasse D-Midden was hij met Galinka de enige combinatie die foutloos kon blijven in de barrage en hij zette ook nog eens de scherpste tijd neer. Provinciaal outdoor-kampioen en clubgenoot Louis Wouters (Hickstead Castanoo) wordt tweede voor Charlotte van Duppen (Sunny Boy) van LRV Gierle. Het stijlrijden in de hoogste klasse gaat naar Jasper Peeters van LRV Rijkevorsel met Kandor van Orchid’s. In de klasse C-Midden mocht Jorich Spits met Wolf het erelint afhalen. Zijn clubgenote Benthe De Houwer (Elfie Ferrari Engelbert) wordt tweede voor Shelsey Berksvens (Quanto) van LRV Beerse die ’s morgens het stijlrijden had gewonnen. In de klasse B-Licht wint Caro-Belle De Hornois van LRV Kontich met Hiawatha. In het stijlrijden maakt Shani Geentjes (Giovanni) van LRV Beerse het meeste indruk. In de klasse D-Licht is er winst voor Michelle Malisart van LRV Merksplas met Calimero. In het stijlrijden wint Floor Anthonissen van LRV Wuustwezel met Miss Vleut. In de klasse C-Licht wint Cynthia van Herck met Fiuri van Mol Achterbos. In het stijlrijden is er goud voor Stien Holemans van LRV Westerlo met Vicky. De intergewesten-wedstrijd gaat naar het gewest Turnhout voor het gewest Mechelen-Kontich.

Stefanie Van Riet en LRV Merchtem beleven super dag

stijlrijden-brabantStefanie Van Riet van LRV Merchtem wordt provinciaal kampioen in de klasse D-Midden met Ella de l’Huitrelle, ze wordt tweede met Crack Drum vh Juxschot en vierde met Elcaro’F’ vh Juxschot. Inez De Proft (Corina vh Puttenhof) van LRV opwijk wordt derde. Ook in het stijlrijden is de amazone van LRV Merchtem de beste. In de klasse C-Midden wint Stef De Plecker van LRV Merchtem met Donita van den Ham. Louise De Smedt (Varenberghs Roxy) van LRV Tienen wordt tweede voor Emma Vanvuchelen (Valentina van het Koekoekshof). Louise De Smedt wint het stijlrijden. In de klasse B-Licht is Eva Verdoodt van LRV opwijk met Bijou de enige foutloze. In het stijlrijden is de zege voor Lise Vanvuchelen van LRV Sint-Joris-Winge met Joly. In D-Licht wint Charlotte Van Bellinghen van LRV Nederokkerzeel met Popeline de l’ Aube. Anouk De Proft van LRV Opwijk wint het stijlrijden met Nevlin. In de klasse C-Licht doet Charlotte Van Belinghen haar nummer nog eens over met de pony Cindrine (v. Bertus). Stan De Plecker van LRV Merchtem wint met Waaie Q Etoyca. (op de foto de stijlkampioenen LRV-Brabant)

Deel dit bericht: