Nieuwsoverzicht

Oost Vlaanderen

LRV Oost-Vlaanderen kent provinciale ponykampioenen

17 februari 2014

oostNa een dag vol spannende ponysport in manege ’t Overdijk in Moerzeke, kent LRV Oost-Vlaanderen als allereerste provincie zijn provinciale ponykampioenen.

In de klasse D-Midden bleven na twee basisomlopen, nog vijf combinaties over voor de barrage. In die barrage was Elien Raemdonck van LRV Moerzeke met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve) de allersnelste maar het kostte haar wel een fout, die Elien naar de derde plaats verwees. Twee combinaties konden wel foutloos blijven in de barrage.

Winnaar D-midden Laura Blommaert: "Nooit durven dromen!"

Laura Blommaert (foto)  van LRV Lochristi bleef met Lois twee seconden onder de tijd van Amber Goethals (LlauraRV Bassevelde) met Iris van de Buckxtale (v. Bentley vd Heffinck). Laura, die haar eerste indoorseizoen in de hoogste LRV-klasse bij de pony's rijdt, werd eind december op Jumping Mechelen nog knap achtste in de KBC Gouden Teugel ‘stijlrijden’ maar deze provinciale titel is voorlopig wel het hoogtepunt in haar LRV-carrière. De provinciale titel in het ‘stijlrijden’ is voor Servaes De Naeyer van LRV Evergem met Gasmann ‘B’ van het Juxschot (v. Benetton).

estherIn de klasse C-Midden kreeg Niels Andries van LRV Sint-Niklaas met Driehoeks Jay (v. Colenhage’s Let’s be the best) twee fouten in de barrage van de klasse C-Midden. Zijn tijd was nochtans meer dan snel genoeg voor de overwinning geweest. Ester Schelfhout (foto midden) kon zich dus een fout permitteren. Maar daar wilde de amazone van LRV Moerzeke niet van weten. Ze reed met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve) een nette foutloze barrage, die haar de provinciale titel opleverde. De tweede van de dag overigens, want ook in het ‘stijlrijden’ was ze de beste.

In de klasse B-Licht plaatsten zes combinaties zich voor de barrage. Daarin ging het van snel naar super snel. Anna Touré van LRV Gavere was de allersnelste maar ze kreeg met Were Di’s Fleur (v. Woldberg’s Bart) wel een fout. Haar clubgenoot Jarno Verwimp (foto onderaan) niet. Die bleef netjes foutloos met Hambroek’s Benthe (v. Den Bramel’s Bucco) en zette een scherpe tijd neer die niet kon verbeterd worden door Ilias De Vos (LRV Eksaarde Doorslaar) met Kasper van Klein Hei (v. Ten Ankers Bileander) die tevreden moest zijn met de tweede plaats. In het stijlrijden is er een provinciale titel voor Jinke Stevens met Rakker van LRV Moerbeke-Waas.

jarnoIn de klasse D-Licht gaat de winst naar Ruben De Grave van LRV Sint-Niklaas met Aike (v. Nabor). In de klasse C-Licht was Chloë Taymans van LRV Sinaai de gelukkigste amazone van de dag. Ze wint met Orchid’s Balto (v. Waterhof’s Pretendent). Het stijlrijden is voor Hanne De Croock van LRV Lochristi met Wembley in D-Licht. In C-Licht geeft de stijljury de meeste punten aan Laura De Tandt van LRV Zottegem met Flika.

 

Alle uitslagen via: www.equester.be

Deel dit bericht: