Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV'ers in eventingselectie voor WK en Rio 2016

13 december 2013

De Cleene W-ARVI13X0326De voorbereiding voor de Wereldkampioenschappen Eventing in Haras du Pin in Augustus 2014, de Olympische Spelen in Rio 2016 en de Olympische Spelen in Tokio 2020 is volop bezig en dus communiceerde de Cel Topsport Eventing afgelopen week haar strategie.  Deze ‘Cel’ zal vanaf 2014 zal werken met een opdeling van de beste combinaties in groepen. Uiteraard kunnen, aan de hand van resultaten en prestaties tijdens de komende maanden, combinaties stijgen of dalen naar een andere groep. In deze lijst bevinden zich verschillende LRV-combinaties.

  

A-combinaties: Dit zijn de combinaties die nu reeds klaar zijn voor de volgende internationale kampioenschappen. Hun trainings- en wedstrijdschema wordt opgesteld in samenwerking met de bondscoach.

• B-combinaties: Dit zijn de combinaties die gekwalificeerd zijn voor het volgende kampioenschap en die volgens de Cel Topsport Eventing voldoende potentieel hebben voor het volgende internationale kampioenschap. Hun trainings- en wedstrijdschema wordt opgesteld in samenspraak met de bondscoach.

• Potentials: Deze combinaties hebben niet noodzakelijkerwijs kwalificaties op zak voor het volgende internationale kampioenschap. Niettegenstaande ziet de Cel Topsport Eventing in deze combinaties toch voldoende potentieel om met hen verder te werken naar één van de volgende kampioenschappen. Voor de opmaak van hun trainings- en wedstrijdschema consulteren zij de bondscoach.

?• Provisionals: Deze groep bestaat uit combinaties die de nodige kwalificaties voor het volgende internationale kampioenschap hebben, doch waarin de Cel Topsport Eventing niet voldoende kwaliteit en/of progressie ziet, met oog op het volgende internationale kampioenschap. Deze combinaties kunnen echter doorgroeien naar de groep potentials, B-combinaties en zelfs A-combinaties, als zij de Cel Topsport Eventing kunnen overtuigen van hun kwaliteit, gebaseerd op hun resultaten tijdens 3* en 4* wedstrijden van hoog niveau!• A-combinaties:
Joris Vanspringel -  Lully des Aulnes
Lara de Liedekerke -  Ducati


B-combinaties:
Stephanie d’Andrimont -Ulano de Slozen
Virginie Caulier -  Nepal
Lara de Liedekerke -  Quella
Julien Despontin - Waldano
Karin Donckers Eloubet / Fletcha (LRV Minderhout)
Rik Geirnaert  - Zaferlina
Vincent Martens Falco van de Mispelaere – (LRV Tielt)
Lisa Sabbe - GQ


Potentials:
Wouter Decleene  - Wotan (LRV Minderhout) - (foto)
Hendrik Degros - Ardenco
Lara de Liedekerke -  Alpaga d’Arville / Averouge des Quatre Chênes
Dorien De Swaef -  Belissima (LRV Kerksken)
Karin Donckers Unique / Extebaria (LRV Minderhout)
Valentine Gabriel Baccarat
Tine Magnus – Dante (LRV Merchtem)
Alexandra Spetschin - Sky Lady Royale
Giel Van Houche  - Figaro de Verby
Hilde Van Mieghem  - Zidane (LRV Minderhout)
Constantin Van Rijckevorsel - Goodwins Reef / Butterfly Boy


Provisionals:
Yarno Debusschere - User Friendly (LRV Riksingen)
Quoidbach Roland Farco Du Petit Pre Ewalco
Van Den Broeck Tom - Word for Word
Van Winkel Steve - Lesther Z (LRV Rotselaar)
Vervaecke Chris - Victor Van Steenkerke  

Deel dit bericht: